- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYASon Dakika! Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Ateşkes konusunda ilerleme gösteremedik

Son Dakika! Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Ateşkes konusunda ilerleme gösteremedik

- Advertisement -spot_img
Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirecek Antalya’daki tarihi zirve sona erdi. Toplantının ardından canlı yayında açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, “Ben buraya insani bir amaçla geldim. Ateşkes konusunda ilerleme gösteremedik” ifadesini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Antalya’da gerçekleştirdiği üçlü zirvenin ardından açıklamalarda bulundu.

Amaçlarının diplomatik bir çözüm geliştirmek olduğunu belirten Kuleba, “Çavuşoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Bu teması kolaylaştırmayı başardı. Yine böyle (Antalya’daki gibi) bir formatta buluşmada mutabık kaldım. Çözüm arama ihtiyacı doğarsa yeniden buluşmaya mutabıkım. Biz savaşı durduramıyoruz. Bize saldıran ülke ve devlet bunu istemiyorsa savaşı durduramayacağız. Rus tarafı görüşmeye hazır olacağı zaman ben de bu görüşmeye hazır olacağım” dedi.

Ateşkes konusunda anlaşmaya varılamadığını aktaran Kuleba, “24 saatlik bir ateşkes konusunu ele aldık. Ateşkes istedik. Herhangi bir ilerleme kaydedemedik bu konuda. Öyle gözüküyor ki bu konunun Rusya tarafından netleştirilmesi için diğer karar alıcıların devreye girmesi gerek. Ben yine bu formatta görüşme için hazır olacağım, eğer bir ilerleme kaydedebilirsek. İki dışişleri bakanı bir araya gelince, tanımı gereği barış ve güvenlik konularını ele almaları gerekiyor. Ben bu bağlamda görüşmelere devam etmeye hazırım. Amacım Ukraynalı sivillerin acı çekmesini engelleyebilmek ve topraklarımızı Rus işgal güçlerinden arındırabilmek” ifadelerini kullandı.

Kuleba bu açıklamalarıyla birlikte, “Ukrayna teslim olmayacak” vurgusu yaparak, “Rusya’nın talepleri teslimiyet listesi gibi. Dengeli diplomatik çözümler aramaya açığız. Edindiğim izlenime göre Rusya şu an bir ateşkes ilan edecek bir durumda değil. Lavrov (insani koridorlar) buna bir taahhüt vermedi. Yine de ilgili yetkililerle bu konuyla ilgili konuşacağını belirtti” diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz