- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYASon dakika: Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Kırım ve Donbas bölgeleriyle ilgili açıklamada...

Son dakika: Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Kırım ve Donbas bölgeleriyle ilgili açıklamada bulundu

- Advertisement -spot_img
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Kırım ve Donbas bölgeleriyle ilgili açıklamada bulundu. Bu bölgelerle ilgili adımlar atılabileceğini belirten Zelenski tek şartını ise “vatana ihanet olmamalı” diyerek açıkladı. Zelenski ayrıca “Sadece iki lider arasındaki doğrudan görüşme bu savaşı bitirebilir” sözleriyle Putin’e mesaj verdi. Zelenski’nin açıklamalarından sonra gözler Putin’e çevrildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’den Rusya ile savaşa dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Alman basınına konuşan Zelenski, daha önce Kırım ve Donbas hakkında yaptığı açıklamalara bir yenisini daha ekledi.

Rusya’nın saldırıların her müzakerede hedeflerinin savaşı durdurmak olduğunu söyleyen Ukrayna lideri, Rusya’yla Kırım ve Donbas konusunda uzlaşma olsa bile vatana ihanet etmeyeceklerinin altının çizdi.

Ukrayna lideri, Rusya’nın da uzlaşmaya yanaşması gerektiğini vurguladı. Başkent Kiev’de olduğunu ve geleceğe inandığını söyledi. Başına geleceklerden korkmadığını dile getirdi. Topraklarını korumaktan vazgeçmeyeceğini bir kez daha yineledi.

Ukrayna lideri, Rusya Devlet Başkanı Putin’le henüz doğrudan teması olmadığını ifade etti. Zelenski, “Sadece iki devlet başkanı arasındaki doğrudan görüşmeler ile bu savaşı bitirebiliriz” açıklamasında bulundu.

Zelenski daha önce bu iki bölge hakkında yaptığı açıklamada, “Benim için önemli olan bu bölgelerde Ukrayna’nın bir parçası olmak isteyen insanların nasıl yaşayacağı. Yani soru onları kolayca tanımaktan çok daha karmaşık. Bu başka bir ultimatom ve ultimatomlar için hazır değiliz” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz