- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGÜNDEMSon Dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Günlük olarak insani koridor açılmasını önerdik

Son Dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Günlük olarak insani koridor açılmasını önerdik

- Advertisement -spot_img
Antalya’da gerçekleşen 1,5 saatlik zirvenin ardından konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Günlük olarak insani koridor açılmasını önerdik. Krizin topluca çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Konuşulanlar kağıt üstünde kalmasın, çözüm olsun istiyoruz” ifadesini kullandı.

Rusya ve Ukraynalı Dışişleri Bakanlarını buluşturan Antalya’daki tarihi zirve sona erdi. Zirvenin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, ayrı ayrı kamera karşısına geçti.

Kuleba’nın basın toplantısına başlamasının üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, genel olarak insani konuların ele alındığını belirterek, “Biz genel olarak Türk arkadaşlarımızın inisiyatifiyle insani konuları ele aldık. Askeri birliklerimizin sivillerin zarar görmemesi için ne tedbirler aldığını açıklamaya çalıştık. Sivilleri bölgesel savunma güçleri denilen gruplar tarafından kalkan olarak kullanılıyor. Rusya Savunma Bakanlığı günde bir kaç defa bildiriler sunuyor, biz aynı zamanda Rusya tarafının insani koridor açılması önerisini tekrarladık” dedi.

Kaynak: Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz