- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDSon Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Biden ile 45 dakikalık bir telefon görüşmesi...

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Biden ile 45 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

- Advertisement -spot_img
Ukrayna ve Rusya arasında süren savaşla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden, 45 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ayrıca bölgesel gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkileri de ele alındı.

Türkiye’nin arabuluculuğu ile Antalya’da düzenlenen Rusya – Ukrayna – Türkiye üçlü zirvesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden telefonda görüştü.

Saat 18.20’de başlayıp, 19.05’te sona eren 45 dakikalık görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkileri ele alındı. Böylece Biden başkan seçildikten sonra Erdoğan’la dördüncü temasını gerçekleştirmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ve Rusya arasındaki krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye’nin çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunu Biden’a iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden’la görüşmesinde Antalya’daki Türkiye-Rusya-Ukrayna Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın düzenlenmesinin bile bizatihi diplomasi zaferi olduğunu vurguladı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz