- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDVisa ve Mastercard Rusya'daki operasyonlarını durdurdu

Visa ve Mastercard Rusya’daki operasyonlarını durdurdu

- Advertisement -spot_img
ABD merkezli finansal hizmet şirketleri Visa ve Mastercard, Rusya’daki operasyonlarını askıya aldıklarını duyurdu. Rusya dışındaki finans kurumları tarafından verilen Visa ve Mastercard’lar artık Rusya’da çalışmayacak.

Visa ve Mastercard, Rusya’daki operasyonlarını durduracaklarını duyurdu.

Visa’dan yapılan açıklamada, şirketin gelecek günlerde tüm Visa işlemlerini durdurmak için Rusya’daki müşterileri ve ortaklarıyla birlikte çalışacağı aktarıldı.

Bu süreç tamamlandığında Rusya’da verilen Visa kartlarıyla başlatılan tüm işlemlerin artık ülke dışında çalışmayacağı kaydedilen açıklamada, Rusya dışındaki finans kurumları tarafından verilen Visa kartların da Rusya’da çalışmayacağı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Visa’nın Üst Yöneticisi Al Kelly, Rusya’nın Ukrayna’yı sebepsiz yere “işgal etmesinin” ve tanık olunan kabul edilemez olayların ardından harekete geçmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kartlar Rusya’da çalışmayacak

Kelly, “Bunun değerli meslektaşlarımız ve Rusya’da hizmet verdiğimiz müşteriler, ortaklar, tüccarlar ve kart sahipleri üzerinde yaratacağı etkiden dolayı üzgünüz. Bu savaş ve barış ve istikrara yönelik süregelen tehdit, değerlerimiz doğrultusunda yanıt vermemizi gerektiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Mastercard’dan yapılan açıklamada da mevcut çatışmanın benzeri görülmemiş yapısı ve belirsiz ekonomik ortam dikkate alınarak Rusya’daki ağ hizmetlerinin askıya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, “Rus bankaları tarafından verilen kartlar artık Mastercard ağı tarafından desteklenmeyecek. Ülke dışında verilen herhangi bir Mastercard, Rus işletmelerinde veya ATM’lerinde çalışmayacaktır” denildi.

Kaynak. AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz