- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYABüyükelçilikten son dakika açıklaması: Askerler demoralize oldu, emirleri uygulamıyor

Büyükelçilikten son dakika açıklaması: Askerler demoralize oldu, emirleri uygulamıyor

- Advertisement -spot_img
Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 4. gününde devam ediyor. Kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanan başkent Kiev ve Harkov kenti çevresinde gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, zafer nidalarıyla dolu konuşmasında “Önümüzde hala birçok zorluk var. Ama şimdi zaferimize inanan sadece biz değiliz” dedi. Türkiye’deki Ukrayna Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada “Rus askerleri demoralize olmuş, artık emirleri bile uygulamıyorlar” denildi.

Rusya’nın Ukrayna saldırısında 4. güne girildi. Gece saatlerinde başkent Kiev’e yönelik kuşatma girişimi yeniden başlatılırken bölgeden sık sık çatışma ve patlama sesleri geliyor.

ABD başta olmak üzere çok sayıda NATO ülkesi Rusya ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik yaptırım kararlarını art arda duyururken, Kiev ve Moskova arasındaki diplomatik girişimlerden henüz bir sonuç alınamadı. İşte savaş hattında anbean yaşanan gelişmeler;

Türkiye’deki Ukrayna Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “Yüzde yüz gerçek olan bilgiye göre düşman, Ukrayna’daki başarısızlıklarla o kadar demoralize olmuş ki orkları (namı diğer hava indirme birlikleri) emri uygulayıp savaş kargo uçağına binmekten vazgeçiyorlar!” denildi.

Kaynak: Haberler.com /Erdem Aksoy

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz