- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYAUkrayna'dan müzakere açıklaması: Putin'in teklifini kabul ettik, yer ve zamanı görüşüyoruz

Ukrayna’dan müzakere açıklaması: Putin’in teklifini kabul ettik, yer ve zamanı görüşüyoruz

- Advertisement -spot_img
Rusya’nın Ukrayna topraklarına girip başkent Kiev yakınlarına dayanmasından sonra Ukrayna tarafından çözümle ilgili bir açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin Basın Sözcüsü Sergiy Nikiforov, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in teklifini kabul ettik. Şu saatlerde taraflar müzakere sürecinin yer ve zamanı konusunda istişarelere devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ı tanımasından kısa süre sonra Ukrayna topraklarına havadan ve karadan harekat düzenledi. Rus birlikleri saldırıların 2. gününde Ukrayna’nın başkenti Kiev’in kapısına dayandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin Basın Sözcüsü Sergiy Nikiforov, ülkesinin Rusya’nın müzakere teklifini reddettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, iki ülkenin görüşmelerin yeri ve zamanı konusunda istişarelere devam ettiğini bildirdi.

Nikiforov, Facebook’tan yaptığı açıklamada, ülkesinin ateşkes, barış ve müzakere için her zaman hazır olduğunu ve bunun onların değişmeyen pozisyonu olduğunu ifade etti.

Müzakere teklifini reddettiklerine ilişkin açıklamaların doğru olmadığını ifade eden Nikiforov, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in teklifini kabul ettik. Şu saatlerde taraflar müzakere sürecinin yer ve zamanı konusunda istişarelere devam ediyor.” değerlendirmesini yaptı. Nikiforov, müzakereler ne kadar çabuk başlarsa, normal hayata dönme şansının o kadar artacağını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna’nın müzakere teklifini reddettiğini söylemişti.

Kaynak: Haberler.com

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz