- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYAZelenskiy, Putin’e seslendi: “Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım”

Zelenskiy, Putin’e seslendi: “Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım”

- Advertisement -spot_img
Son dakika! Ukrayna lideri Zelenski, dün sabah ülkesini işgal eden Rusya Devlet Başkanı Putin’e çağrıda bulundu. Ukrayna Cumhurbaşkanı, “Rusya askeri ve sivil hedefleri vuruyor. Putin’e ölümleri durdurmak için müzakere masasında bana katılmasını teklif ediyorum.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya girmesi sonrasında sıkıyönetim ve seferberlik ilan eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, sık sık sosyal medya hesabından yayın yaparak ülkedeki son gelişmeleri aktarıyor. Son olarak sabah 137 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Zelenski, topraklarını işgal eden Rusya lideri Putin’e seslendi.

Rusya’nın sabahın erken saatlerine kadar füze vuruşlarına devam ettiğini belirten Zelenski, “Rusya füze vuruşlarına yerel saatle sabah 04.00’te yeniden başladı. Rus birlikleri birçok yönde ilerlemeyi durdurdu. Rusya askeri ve sivil hedefleri vuruyor” açıklamasında bulundu.

Rusya’da protestolara katılan Rus vatandaşlarına da seslenen Zelenski, “Bu gece kahraman şehir Kiev’deki yerleşim alanlarını bombalamaya başladınız, 1941’taki gibi. Protestoya gelen tüm Rus vatandaşlarına şunu söylemek istiyorum: Sizi duyduk, bize inanmaya başladınız. Bizim için savaşın. Savaşla savaşın.” dedi.

Zelenski Putin’e de diyalog çağrısında da bulunarak “Rusya’yı ölümleri durdurmak için yeniden müzakere masasına oturtmalıyız” ifadelerini kullandı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz