- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDWoodland Davranış ve Hemşirelik Merkezi, New Jersey huzurevinde insanlık dışı muamele!

Woodland Davranış ve Hemşirelik Merkezi, New Jersey huzurevinde insanlık dışı muamele!

- Advertisement -spot_img

New Jersey eyaletine bağlı Sussex County Andover’daki Woodland Davranış ve Hemşirelik Merkezi, istismar ve ihmal iddialarına ilişkin geniş çaplı bir soruşturmayla karşı karşıya

Yaklaşık 200 akıl hastalığı ve gelişimsel engelli huzurevi sakininin, “lisanssız bir psikiyatri hastanesi” gibi çalışan kurumda, kilitli bir katta hapis hayatı yaşadığı iddia edildi.

NJ.com’da yer alan habere göre, hastalar, görünür bir şekilde kirli, idrar ve dışkı kokan bir alanda, bir odada üç kişi yaşıyor. Ciddi zihinsel hastalıkları, gelişimsel engelleri ve travmatik beyin yaralanmaları olan hastalar, huzurevinin diğer bölümlerinden tecrit edilmiş halde.

New Jersey Engelli Hakları İcra Direktörü Gwen Orlowski, çarşamba günü tesisi ziyaret ettikten sonra, İnsan Hizmetleri ve Sağlık departmanlarının komisyon üyeleriyle hemen iletişime geçtiğini ve kendilerinin tesisi görmeye gitmelerini istediğini söyledi.

Orlowski, İnsan Hizmetleri Komiseri Sarah Adelman ve Sağlık Komiseri Judith Persichilli’ye gönderdiği e-postada, “Onlar, üçüncü kattaki mahkumları, kimse umursamıyor. Bir daha topluma katılabileceklerine dair pek bir umutları olmadan çürüyorlar. İstisnasız, konuştuğum tüm insanlar, kendilerini terk edilmiş hissediyor” değerlendirmesini paylaştı.

Orlowski, NJ Advance Media’ya verdiği demeçte, eyaletin, “insanlık dışı” ve “bir sivil haklar ve insan hakları ihlali” gibi görünen bir durumu düzeltmek için hızla harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Gwen Orlowski, eyalet İnsan Hizmetleri Komiseri Sarah Adelman ve Sağlık Komiseri Judith Persichilli’nin e-postasına hemen yanıt verdiğini ve perşembe sabahı Engelli Hakları’nın endişelerini görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Adelman ve Persichilli ortak bir açıklamada, “sakinleri tehlikeye atabilecek tüm iddiaları çok ciddiye aldıklarını” söyleyerek, Gwen Orlowski’ye Sağlık Bakanlığı ve İnsan Hizmetleri Departmanı yetkililerinin tesisi ziyaret etmeyi planladığı konusunda bilgi verdiler.

Açıklamada, “Komiserler bu durumu düzenli olarak tartışıyorlar ve bölge sakinlerinin sağlık ve güvenliğini ilk sıraya koymak için birlikte çalışıyorlar” denildi.

Orlowski’ye göre üçüncü kat, travmatik beyin yaralanmaları, akıl hastalığı veya gelişimsel engelli ve felç geçiren 196 kişiye ev sahipliği yapıyor. Görünür bir şekilde kirli, idrar ve dışkı kokan bir alanda, bir odada üç kişi yaşıyorlar. Kat kilitli değil, ama kimse izinsiz çıkmak için asansörü kullanamıyor.

Orlowski, bir yıldır Woodland dışına adım atmadığını söyleyen bir adamla konuştuğunu söyleyerek, “Aramızdaki en savunmasız kişiler onlar ve kimsenin onları umursamadığından endişeleniyorum” dedi.

Orlowski, ön saflardaki personelin özverili göründüğünü ve yardımcı olduklarını vurgulayarak, “Bugün orada incelemelerde bulunurken gördüğüm personel, olağanüstü koşullar altında çalışıyor” şeklinde konuştu.

Woodland’da yaşayan yaklaşık 450 kişinin faturasını vergi mükellefleri ödüyor. Human Services sözcüsü Tom Hester’a göre, eyalet ve federal olarak finanse edilen Medicaid programı, New Jersey’de ikamet eden kişi başına günde 216 dolar ödüyor. Tesiste kalanların yaklaşık yüzde 70’i New Jersey’den, kalan yüzde 30’u da kişi başına günlük 216 dolar ödeyen New York’tan geliyor.

Orlowski, Woodland’ın kendisini “davranışsal sağlık tesisi” olarak adlandırdığını, ancak lisanslı bir “davranış sağlığı özel bakım bakım evi” olmadığını söyledi.

Orlowski, “Hukuk süreci olmadan insanlar özgürlüğünden yoksun bırakılamaz. Ön kapıdan çıkmak ve arazide dolaşmak gibi basit bir şey yapmak, hareket özgürlüğüdür. Üçüncü kat sakinleri esas olarak mahkumlar” dedi.

Woodland yöneticisi Menachem Spiegel, konu hakkındaki yorum taleplerine yanıt vermedi.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz