- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMDünyayı kasıp kavuran Wordle'da bazı kelimeler yasaklandı

Dünyayı kasıp kavuran Wordle’da bazı kelimeler yasaklandı

- Advertisement -spot_img

Dünyaca ünlü web tabanlı kelime oyunu Wordle, ‘slave’ (köle), ve ‘whore’ (fahişe) gibi bazı kelimeleri yasakladı. NYT sözcüsü, ‘Kelimeleri oyundan kaldırma işlemleri devam ediyor’ dedi.

New York Times tarafından New York’un Brooklyn bölgesinde yaşayan yazılımcı Josh Wardle tarafından yaratılan oyun 31 Ocak’ta satın alınmıştı. Bazı Wordle oyuncuları, geçen hafta belirli kelimelerin oyunda kullanılamadığına dair sosyal medyada paylaşımlar yapmış, daha sonra bunların uygulamadan kaldırılıp kaldırılmadığına dair bir tartışma başlamıştı.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre Wordle oyununun sahibi, ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT) tarafından 11 Şubat’ta teknoloji sitesi Polygon’a yapılan açıklamada hakaret içeren bazı kelimelerin uygulamadan kaldırıldığı doğrulandı.

Toplumsal cinsiyet ifadelerinin yer aldığı hakaret içerikli “bitch” (o***pu) ve “slut” (ka**ak) gibi kelimelerin yanı sıra “lynch” (linç) de ırkçı bağlamda kullanılabileceği için kaldırıldı.

Polygon’a konuşan NYT sözcüsü “Wordle’ın NYT’nin internet sitesine taşınırken, kelimeleri oyundan kaldırma işlemleri de devam ediyor” dedi. Sözcü ayrıca “Kelime listesini zamanla güncelliyoruz ve çok bilinmeyen kelimelerin yanı sıra hakaret ve duyarsızlık içeren kelimeleri de oyunu daha fazla kişiye erişilebilir kılmak için kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaldırılan kelimeler arasında Yunancada “buluşma alanı” anlamına gelen “agora” ve bazı tırtılların kozadaki hareketsiz evresini tarif eden Latince kökenli “pupa” da yer alıyor. Öte yandan, “fuck” (s**tir) kelimesiyse hâlâ kullanılabiliyor.

Bazı oyuncular, sosyal medyada NYT uygulamayı satın aldığından beri oyunun zorlaştığına dair yorumlarda da bulunmuştu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz