- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jerseylilere kurşunlu su kullanım bildirimi yapılacak

New Jerseylilere kurşunlu su kullanım bildirimi yapılacak

- Advertisement -spot_img
Yaklaşık 200 bin New Jersey sakinine, evlerine su getiren servis hatlarında kurşun tespit edildiğini bildiren mektuplar, önümüzdeki günlerde gönderilecek

Bildirimler, 2021 Temmuz ayında Vali Phil Murphy tarafından imzalanan ve New Jersey’deki su servis hatlarının envanterini çıkarmasını, sakinleri bu hatlarda potansiyel kurşun varlığı konusunda bilgilendirmesini ve hatları on yıl içinde değiştirmesini gerektiren yasa gereğince yapılacak.

Murphy yaptığı açıklamada, “Yasa, yaşlanan su altyapımızı yeni hizmet hatlarıyla modernize etmek ve halkımıza güvenli içme suyu akışını sağlamak açısından kritik önem taşıyor” dedi.

Yaklaşık 187 bin hanede, ortak bir bahçe hortumu büyüklüğünde olan ve ana su hattını evlere bağlayan ana servis hatları olduğu biliniyor. New Jersey Çevre Koruma Departmanı, bu hatların envanterinin çıkarılmasının devam eden bir çalışma olduğunu ve etkilenen mülk sahiplerinin 22 Şubat’a kadar onaylı mektuplar alacağını söyledi.

Burlington eyaleti Senatörü Troy Singleton yaptığı açıklamada, “Amerikan Su İşleri Birliği’ne göre, New Jersey’de lider servis hatları tarafından hizmet verilen yaklaşık 350 bin ev ve işyeri var. Bu özellikle önemlidir, çünkü kurşunla kirlenmiş içme suyu, özellikle çocukların sağlığı ve onların gelişimi için son derece tehlikelidir” değerlendirmesini yaptı.

New Jersey DEP, kurşuna uzun süreli maruz kalmanın, davranış sorunları, düşük doğum ağırlığı, anemi ve böbrek hasarı gibi çeşitli sağlık sorunlarıyla bağlantılı olduğunu açıkladı.

New Jersey DEP Komiseri Shawn LaTourette, düzenlediği basın toplantısında, “İçme suyunda veya başka yerlerdeki kurşun seviyesi güvenli değil. Bu durum, özellikle çocuklarımız için önemli bir tehdit oluşturuyor ve bu tehdidi ortadan kaldırmamız gerekiyor” dedi.

Yeni yasa kapsamında ana hatların değiştirilmesi gereken 570 topluluk su sistemi, New Jersey’de okullara, hastanelere ve benzin istasyonlarına su sağlayan 3 bin 538 içme suyu sisteminin bir kısmını oluşturuyor.

Shawn LaTourette, Murphy tarafından geçen yıl imzalanan yasanın, ister belediyeye, ister yatırımcıya ait bir kamu kuruluşu olsun, su sistemi işletmecileri tarafından ana hatların değiştirilmesini gerektirdiğini söyledi.

Öncü hizmet hattı değiştirme yasası, sistem sahiplerinin, bu maliyeti müşterilere ve bireysel mülk sahiplerine iletmesine izin verdiği için eleştiriliyor.

DEP, Biden yönetiminin maliyetleri karşılamak için, iki taraflı altyapı yasasından alınan federal fon ile desteklenen bir devlet döner sermayesi aracılığıyla, su sistemlerine düşük faizli krediler sağladığını belirtti.

Kaynak: The Anatolia Post

 

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz