- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBiden'ın baş bilim danışmanı Lander, çalışanlara zorbalık yaptığını kabul ederek istifa etti

Biden’ın baş bilim danışmanı Lander, çalışanlara zorbalık yaptığını kabul ederek istifa etti

- Advertisement -spot_img
İşyeri zorbalığına sıfır hoşgörü politikası açıklamış Biden’ın hakkındaki şikayetlerin ayyuka çıkmasına rağmen görevden almadığı baş bilim danışmanı Lander sonunda istifa etti.

Soruşturmaya göre iddiaların doğruluğuna, özellikle kadınları hedef aldığına dair ‘güvenilir kanıtlar’ bulunan Lander, mektubunda çalışanları aşağıladığını itiraf etti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın baş bilim danışmanı Dr. Eric Lander, çalışma arkadaşlarına aşağılama ve zorbalık uyguladığı iddialarına dair Beyaz Saray’da iki aydır devam eden soruşturma sonucunda istifa etti. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden’ın Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi (OSTP) Direktörü Lander’ın istifasını kabul ettiğini ve pandemi, kanser, iklim değişikliğiyle mücadeleye verdiği katkıdan ötürü teşekkür ettiğini duyurdu.

‘Meslektaşlarıma aşağılamayla zarar verdim’

İstifa mektubunda “Kendileriyle konuşma tarzımla geçmişteki ve şimdiki meslektaşlarıma zarar verdiğim için yıkıldım” diyen Dr. Lander, “Söylediklerimin ve onları söyleme şeklimin hem erkeklere hem de kadınlara yönelik zaman zaman saygısızlık ve alçaltıcı olma çizgisini aştığı açık” itirafında bulundu. Görev devrinin normal düzeninde seyretmesi için en geç 18 Şubat’ta ayrılacağını söyledi.

‘Eleştirenlere kovmaya varan misilleme’

Soruşturmaya göre Lander’ın eski genel danışmanı Rachel Wallace dahil özellikle kadınlara yönelik zorbalık yaptığına, çalışanlara saygısız davrandığına dair ‘güvenilir kanıtlar’ bulundu.

Wallace, Lander’ın işleri yürütme tarzını eleştirenlere ‘alay ederek, küçük düşürerek, çalışma arkadaşlarının önünde utandırarak, dışlayarak, görevlerini ellerinden alarak, görev yerlerini değiştirerek ya da kovarak misillemede bulunduğunu’ iddia etmişti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz