- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDWall Street Journal Sahibi News Corp, Gazetecilerden Veri Çalan Büyük Bir Saldırıya...

Wall Street Journal Sahibi News Corp, Gazetecilerden Veri Çalan Büyük Bir Saldırıya Uğradığını Söyledi

- Advertisement -spot_img

The Wall Street Journal’ın yayıncısı News Corp Cuma günü yaptığı açıklamada, saldırıya uğradığını ve gazetecilerden ve diğer çalışanlardan verilerinin çalındığını ve izinsiz girişi araştıran bir siber güvenlik firmasının operasyonun arkasında Çin istihbarat toplamaya inanıldığını söyledi.

Dergi, izinsiz giriş hakkında bilgi verilen kişilere atıfta bulunarak, olayın Şubat 2020’ye kadar uzandığını ve çok sayıda çalışanın etkilendiğini bildirdi. Bilgisayar korsanlarının muhabirlerin e-postalarına ve makale taslakları da dahil olmak üzere Google Dokümanlarına erişebildiğini söyledi.

Yayınları ve işletmeleri arasında New York Post ve Journal ana şirketi Dow Jones’un da bulunduğu News Corp, ihlali 20 Ocak’ta keşfettiğini söyledi. Müşteri ve finansal verilerin şimdiye kadar etkilenmediğini ve şirket operasyonlarının kesintiye uğramadığını söyledi.

Ancak haber raporlaması ve kaynaklar üzerindeki potansiyel etki ciddi bir endişe kaynağıydı. Haber kuruluşları, dünyanın istihbarat teşkilatlarının başlıca hedefleridir çünkü muhabirleri hassas bilgi kaynaklarıyla sürekli temas halindedir. Meksika ve El Salvador’dan El Cezire’nin merkezinin bulunduğu Katar’a kadar gazeteciler ve haber odaları, güçlü casus yazılımlarla hacklendi.

Saldırıyı inceleyen siber güvenlik firması Mandiant yaptığı açıklamada, “bu faaliyetin arkasındakilerin bir Çin bağlantısı olduğunu değerlendirdiğini ve muhtemelen Çin’in çıkarlarına fayda sağlamak için istihbarat toplamak için casusluk faaliyetlerine katıldıklarına inanıyoruz” dedi.

News Corp’un duyurusunun zamanlaması, Cuma günkü düzenleyici dosyalama da dahil olmak üzere, yabancı sporculara ve gazetecilere siber casusluğa karşı korunmak için “yakıcı” telefonlar ve sterilize edilmiş dizüstü bilgisayarlar getirmelerinin tavsiye edildiği Pekin’deki Kış Olimpiyatlarının açılışıyla aynı zamana denk geldi.

Düzenleyici dosyalamada News Corp, Ocak ayında teknoloji sağlayıcılarından birinin “kalıcı siber saldırı etkinliğinin hedefi” olduğunu keşfettiğini söyledi. Detaylandırmadı.

News Corp, personele gönderdiği bir e-postada, saldırının News Corp genel merkezi, News Technology Services, Dow Jones, News UK ve New York Post’tan gelen e-posta hesaplarını ve belgelerini “sınırlı sayıda etkilediğini” söyledi.

E-postada, “Ön analizimiz, yabancı hükümet müdahalesinin bu faaliyetle ilişkilendirilebileceğini ve bazı verilerin alındığını gösteriyor” dedi. “En büyük endişemiz, gazetecilerimiz de dahil olmak üzere çalışanlarımızın ve kaynaklarının korunmasıdır” diye ekledi ve “tehdit faaliyetinin kontrol altına alındığına” inanıldığını söyledi.

FBI Direktörü Christopher Wray bu hafta yaptığı bir konuşmada, büronun her 12 saatte bir şüpheli Çin casusluk operasyonlarıyla bağlantılı soruşturmalar açtığını ve bu tür 2.000’den fazla soruşturması olduğunu söyledi. Çin hükümeti bilgisayar korsanlarının diğer tüm ülkelerin toplamından daha fazla kişisel ve kurumsal veri çaldığını söyledi.

Devlet destekli Rus bilgisayar korsanlığı daha fazla manşet alma eğilimindeyken, ABD’li yetkililer, dijital teknolojinin ele geçirilmesiyle birlikte Çin’in son birkaç on yılda çok daha değerli ticari ve kişisel verileri gizlice çaldığını söylüyor.

2013 yılında bir Çin siber casusluk operasyonunun ortaya çıkarıldığı The New York Times da dahil olmak üzere büyük haber odaları daha önce ele geçirilmişti.

Gazetenin bilgi güvenliği eski kıdemli direktörü Runa Sandvik, büyük haber merkezlerinin son birkaç yılda gazetecilerinin giderek daha düşmanca hale gelen dijital dünyada gezinmelerine yardımcı olmada çok ilerleme kaydettiğini, ancak bu çabaların yetenekli bir kişiye karşı savunma yapmak için yeterli olmadığını söyledi. ve Çin gibi kararlı bir düşman.

Washington’daki Çin büyükelçiliği sözcüsü, Pekin’in saldırıya karıştığını açıkça reddetmedi, ancak Cuma akşamı yaptığı açıklamada, “Çin, siber saldırılara ve her türlü siber hırsızlığa kesin olarak karşı çıkıyor ve bunlarla mücadele ediyor” dedi.

News Corp hackinin bildirilen başlangıcı – Şubat 2020 – Çin Dışişleri Bakanlığı’nın gazetenin yayınladığı bir fikir yazısı için ceza olduğunu söylediği Çin başkentinde bulunan üç Journal muhabirinin basın kimlik bilgilerini Pekin’in iptal etmesiyle aynı zamana denk geliyor.

News Corp’un varlıkları arasında ayrıca HarperCollins, News Corp Australia ve Storyful yayınevi de yer alıyor.

Kaynak: Teknomers

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz