- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBiden: İstihdamda tarih yazıldı

Biden: İstihdamda tarih yazıldı

- Advertisement -spot_img

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede istihdamın her zamankinden güçlü olduğunu belirterek daha fazla yüksek ücretli işe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Biden, ABD’de bugün açıklanan istihdam raporunun ardından ülkede istihdamın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti. Biden, Amerikalıların işlerine geri döndüğünü ifade etti.

ABD Başkanı Biden, istihdamın ocakta 467 bin kişi arttığını anımsatarak, istihdamdaki yükselişe ilişkin “burada tarih yazıldı” ifadesini kullandı.

COVID-19 krizinin son 3 haftada yarı yarıya azaldığına dikkati çeken Biden, yine de tetikte olunması gerektiğini dile getirdi. Biden, birçok çalışanın ücretlerinin bu yıl arttığını belirterek “Daha fazla yüksek ücretli işlere ihtiyacımız var.” dedi.

Fiyat artışlarına da değinen Biden, benzin ve gıda fiyatlarının arttığını, bunları düşürmeye yönelik çalışmaların yapıldığını anlattı. Biden, “Ücretleri yükseltmeye devam edelim ve maliyetleri düşürmeye başlayalım.” diye konuştu.

Çalışma Bakanlığının bugün açıkladığı verilere göre, ABD’de tarım dışı istihdam, ocakta 467 bin kişi artarak piyasa beklentilerini aşarken, işsizlik oranı yüzde 4 oldu.

Ülkede işsizlik oranı COVID-19 salgınının etkisiyle nisan 2020’de yüzde 4,4’ten yüzde 14,8’e çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz