- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYA13 Nisan 2029 tarihine dikkat! Bilim insanları uyardı…

13 Nisan 2029 tarihine dikkat! Bilim insanları uyardı…

- Advertisement -spot_img

Rus bilim insanları, 13 Nisan 2029 tarihine dikkat çekti ve Apofis isimli bir göktaşının Dünya’ya yakın bir konumdan geçeceğini iddia etti. Araştırmacılara göre Apofis Dünya için büyük bir tehlike oluşturabilir.

“Büyük bir yıkıma yol açabilir”

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı Sivil Savunma ve Acil Durumlar Araştırma Enstitüsü’nden bazı bilim insanları, 13 Nisan 2029 tarihinde adını Mısır tanrısından alan Apofis isimli bir göktaşının Dünya’ya çok yakın bir konumdan gececiğini iddia etti. Bilim insanları, göktaşının Dünya’ya 35 bin 700 kilometre bir yakınlıktan ve tahmini saniyede 7.42 kilometre hızla teğet geçebileceğini aktarırken, Dünya’ya çarpması durumunda ise büyük bir yıkıma yol açabileceğini belirtti.

Rus bilim insanları, Apofis’in Dünya’ya yakınlığına örnek olarak uyduları gösterdi. Uydular yeryüzünden 36 bin kilometre uzaklıkta bulunurken, Apofis Dünya’yı teğet geçtiği sırada bu mesafeden daha da yakın bir konumda olabilir.

Rus bilim insanları, göktaşının Dünya’ya çarpması halinde bin 717 megaton enerji ortaya çıkaracağını aktararak, “Göktaşının düştüğü yerden 10 kilometre mesafede 6.5 büyüklüğünde deprem hissedilecek, rüzgar hızı saniyede en az 790 metre olacak. Apofis eğer Dünya’ya çarparsa bin 717 megaton enerji ortaya çıkacak. Bu rakam, 1961’de test edilen dünyanın en güçlü Sovyet termonükleer bombasının patlamasından sonra ortaya çıkan enerjiden 30 kat daha fazla” ifadelerini kullandı.

2004 yılında keşfedildi

Apofis, 2004 yılında keşfedilen, 325 metre genişliğinde ve 27 milyon ton ağırlığında bir göktaşı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz