- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDArizona’da 1,7 milyon fentanil hap ele geçirildi

Arizona’da 1,7 milyon fentanil hap ele geçirildi

- Advertisement -spot_img

Polis ve federal yetkililer, Meksika’nın Sinaloa Karteli ile bağlantılı olduğu iddia edilen yaklaşık 1,7 milyon fentanil hapın bu hafta Arizona’da ele geçirildiğini ve bunun eyalette rekor bir baskın olduğunu söyledi

Scottsdale polisi ve Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) yetkilileri tarafındanaçıklanan büyük operasyonda tahmini piyasa değeri 9 milyon dolar olan uyuşturucu hapların ele geçirilmesiyle yüz binlerce kişinin hayatı kurtulmuş olabilir.

Scottsdale Polis Şefi Jeff Walther, gazetecilere verdiği demeçte, “Önünüzdeki haplar ölüm, işte bu. Ele geçirilmeseydi, büyük olasılıkla yerel ve ulusal olarak dağıtılacaktı. Bu bir eğlence ilacı değil, ölüm” ifadelerini kullandı.

Polis şefi, soruşturmanın aylar önce, Phoenix’teki Scottsdale polisi ve DEA yetkililerinin, Sinaloa Karteli için uyuşturucu taşıdığından şüphelenilen bir kurye tespit etmeleriyle başladığını söyledi. Eşi görülmemiş miktarda uyuşturucu hap, bölgedeki çok sayıda zula evi ve depoda bulundu.

Jeff Walther, müfettişlerin toplam değeri yaklaşık 9 milyon dolar olan 10 kilo toz fentanil ve 1 kilo metamfetamin ele geçirdiğini söyledi.

DEA’nın Phoenix saha bölümünden sorumlu özel ajan Cheri Oz, ele geçirilen fentanilin, Arizona tarihinde bir operasyonda el konulan miktar olduğuna dikkat çekti.

Oz, tarihi baskınla yaklaşık 700 bin kişinin hayatının kurtarıldığını söyledi.

Özel ajan Oz, “Uyuşturucu şebekeleri bu benzeri görülmemiş aşırı doz salgınını körüklüyor. Ülkede her beş dakikada bir opioidlerden bir kişi hayatını kaybediyor” dedi.

Ele geçirilen her 10 haptan dördünde ölümcül doz bulundu. İki aylık bir süre içinde Phoenix’teki DEA yetkilileri 3 milyon hap, 45 pound fentanil tozu, 35 ateşli silah ele geçirdi ve 40’tan fazla uyuşturucu kaçakçısı olduğu iddia edilen kişiyi tutuklandı.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz