- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’de belgesiz göçmenlerin çalışma izni tehlikede

ABD’de belgesiz göçmenlerin çalışma izni tehlikede

- Advertisement -spot_img
Demokratların göçmenlik reformu yine Senatodan döndü. Amerika Birleşik Devletleri’nde Biden’ın seçim politikasında yer alan “göçmenlik reformu” üçüncü kez senatodan döndü. Senatoya sunulan “1 Ocak 2011’den önce ABD’ye giren belgesiz göçmenlere şartlı tahliye ve çalışma izni” veren yeni göçmenlik hükümleri, ‘uzlaşma tasarısına dahil edilemez’ kararıyla reddedildi.

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu üçüncü kez Demokratların ‘göçmenlik reformunu’ reddetti. Demokratların “Daha iyisini inşa et” politikasında yer alan “Amerika Birleşik Devletleri’ne giren belgesiz yabancılara şartlı tahliye ve çalışma izni veren belirli göçmenlik hükümlerinin’ uzlaşma tasarısına dahil edilemeyeceğine karar verildi. Bu konudaki politika değişiklikleri Senatoda bütçe etkisinden daha ağır basıyor.

Senato üyesi Dick Durbin, karardan “hayal kırıklığına uğradığını” ve Demokratların “hangi

seçeneklerin kaldığını” düşündüklerini söyledi.

Reform hükmü, 2011’den bu yana ABD’de bulunan göçmenlere çalışma izni ve diğer hakların yanı sıra, kullanılmayan aile temelli veya istihdam temelli vizeler sağlamayı ve ayrıca göçmenlik yığılmalarını azaltmayı amaçlıyor.

“Vatandaşlığa giden her yolu deneyeceğiz”

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler bu ayın başlarında konuyla ilgili resmi tartışmalarda bulundular. Demokratlar, çalışma izinleri ve diğer hükümlerin, uzlaşma sürecine dahil edilmesi için Senato kuralları uyarınca bir gereklilik olan bütçe üzerinde etkisi olacağını savundular. Demokratlardan Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Dick Durbin ve Bob Menendez ve bazı Latin Demokratlar yeni kararın ardından yayınladıkları ortak bildiride, “vatandaşlığa giden bir yola ulaşmak için her yolu deneyeceklerine” söz verdiler.

Demokratlar yayınladıkları ortak bildiride;

“Tüm uzlaşma süreci boyunca, göçmenlik reformunun sonradan düşünülmüş bir şey olarak görülmemesini sağlamak için çalıştık. Amerikalıların çoğu, ücretleri artıracağı, iyi iş imkanları yaratacağı için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki milyonlarca belgesiz göçmene yasal statü sağlama çabalarımızı destekliyor. Ücretli işler, ekonomimizi zenginleştirir ve tüm Amerikalıların yaşamlarını iyileştirir” ifadelerini kullandı.

Demokratlar, Cumhuriyetçilerin yarı yarıya olduğu Senatoda yasama kararsızlığını atlayarak, bütçe yasasını geçirmek için uzlaşmayı kullanıyorlar. Cumhuriyetçiler ise karşı hareketle muhalefetlerinde kararlı.

Birçok göçmenlik savunucusu grup, ‘göçmenlik reformunu’ geçirmek için yıllardır en iyi şansı olarak bütçe mevzuatına umut bağlamıştı.

Demokratların Build Back Better (Daha iyisini inşa et) planı olarak adlandırdıkları göçmenlik reform planlarını, sosyal ve iklim harcama paketine dahil etme girişimlerine daha önce de iki kez karşı çıkan  MacDonough, Demokratların üçüncü girişimlerinde de kararından vazgeçmedi.

Demokratlar ilk denemelerinde, 8 milyon göçmen için vatandaşlık önerisinde bulunmuş, MacDonough bunu reddetmişti. Birkaç hafta sonra, ikinci bir teklif sunan Demokratlar milyonlarca kişiye yasal ikamet hakkı vermeye çalıştı, ancak bu da reddedildi. Demokratların bu kez neredeyse 2 trilyon dolarlık sosyal harcama faturalarına göçmenlik reformu hükümlerini dahil etme adımına da işe yaramadı. MacDonough “ABD’ye giren belgesiz göçmenlere şartlı tahliye ve çalışma izni” veren yeni göçmenlik hükümlerinin, ‘uzlaşma tasarısına dahil edilemeyeceğine’ karar vererek hükmü reddetti.

Kaynak:The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz