- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDLos Angeles’te COVID-19 aşısı olmayı reddeden 500 okul çalışanı işten çıkarıldı

Los Angeles’te COVID-19 aşısı olmayı reddeden 500 okul çalışanı işten çıkarıldı

- Advertisement -spot_img

LAUSD Covid 19 aşısı olmayı reddeden 496 çalışanının iş akitlerini feshetti. Karar oy birliği ile alınırken, söz konusu çalışanlar Ekim ortasından bu yana aynı gerekçe ile izinliydi.

Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi’nde 73 bin çalışan bulunuyor. İşten çıkarılan 496 kişi çalışanların yüzde 1’ine bile denk gelmiyor.

Sözleşmeleri feshedilen 496 eski çalışandan 418’i, eğitim yardımcıları, bakıcılar ve kafeterya çalışanları gibi, kritik personel olarak sınıflandırıldı.

“Son derece zor bir karardı”

LAUSD’nin geçici amiri Megan Reilly yaptığı açıklamada, aşı olmayı reddeden 496 çalışanı işten çıkarmanın “son derece zor” bir karar olduğunu söyledi. 

Reilly yaptığı açıklamada, “Aşı olmamayı seçen bireylerle yolların ayrılması son derece zor, ancak okullarımızdaki herkesin güvenliğini sağlamak için gerekli bir karardı. Herkese gelecekteki hayatlarında en iyisini diliyoruz ve herkesi aşı olmaya teşvik ediyoruz” diye konuştu.

LAUSD çalışanlarının en azından ilk doz aşılarını olmalarını, ikinci doz aşılarını ise 15 Kasım’a kadar vurdurmaları gerektiğini açıklamıştı.


Kaynak:The Anatolia Post- Elif Yeşil

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz