- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York’ta yasaklandı

New York’ta yasaklandı

- Advertisement -spot_img

ABD’nin New York eyaletinde Netflix’in popüler ve tartışmalı dizisi ‘Squid Game’dan esinlenerek hazırlanan Cadılar Bayramı kostümleri şiddet ögeleri sebebiyle okullarda yasaklanmaya başlandı.

Bölge Müfettişi Dr. Craig J. Tice, öğrencilerin oyun alanında kendi ‘Kalamar Oyunu’ versiyonunu oynadıklarına dikkat çekti. New York’un Fayetteville-Manlius Okul Bölgesi’ndeki Mott Road, Enders Road ve Fayetteville ilkokullarının tümünde Cadılar Bayramı için Kore korku dizileriyle ilgili kostümleri yasakladı.

Bu yıl Cadılar bayramı için “Kalamar Oyunu” kostümleri internette en fazla aranan kostüm oldu. Bölge Müfettişi Dr. Craig J. Tice, bölgenin ilkokul müdürlerine kanlı veya korkutucu kostümleri yasaklayan Cadılar Bayramı kostüm yönergeleri gönderdiğini söyledi. Böylece, bazı öğrencilerin oyun alanında kendi “Kalamar Oyunu” versiyonunu oynamaya başlaması nedeniyle, “Kalamar Oyunu” kostümleri yasaklı kostümler listesine eklendi.

ÇOCUKLAR TAKLİT EDİYOR

Tice, ailelerin, bazı genç öğrencilerin “Kalamar Oyunu” hakkında konuştuklarını ve oyunu taklit ettiğini bilmelerini istediklerini söyledi. Ayrıca şiddet içeren davranışlarla ilişkilendirilen oyunların teneffüs için uygun olmadığına değinen Tice, “Bu ülke çapında ve dünyadaki diğer okullarda oyun alanında kendi “Kalamar Oyunu” versiyonunu oynayan çocukları ilgileniyor” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img