- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDSouthwest Airlines Pazar günü 1000’den fazla uçuşunu iptal etti

Southwest Airlines Pazar günü 1000’den fazla uçuşunu iptal etti

- Advertisement -spot_img

Şirket iptali hava trafik kontrol sorunlarına, Florida’daki sınırlı personele ve kötü hava koşullarına bağladı.

Havayolu Pazar günü yaptığı açıklamada, “Hafta sonu boyunca, müşterilerimize bakmak için uçak ve personelin yerini değiştirmeye odaklanarak operasyonlarımızı eski haline getirmek için özenle çalıştık.” Dedi.

Federal Havacılık İdaresi yaptığı açıklamada, Cuma gününden bu yana hava trafiğiyle ilgili herhangi bir iptal olmadığını söyledi. Şirket, havayollarının uçak ve personel için yer eksikliği nedeniyle gecikmeler yaşadığını söyledi.

FAA, “Cuma öğleden sonra birkaç saatlik uçuş gecikmeleri ve iptalleri, yaygın şiddetli hava koşulları, askeri eğitim ve Jacksonville’deki Hava Yolu Trafik Kontrol Merkezi’nin bir bölgesindeki sınırlı personelden kaynaklandı.” Dedi.

Ancak, diğer havayolları bu sorunlardan ciddi şekilde etkilenmiyor gibi görünüyor. FlightAware, Pazar günü American Airlines’ın uçuşlarının %2’sini ve düşük bütçeli Spirit Airlines’ın %2’sini iptal ettiğini duyurdu.

Pazartesi federal bir tatil olduğundan, heyecan verici bir seyahat hafta sonu tatilidir. Cumartesi günü güneybatıda 808 uçuş iptal edilirken ülke genelinde binlerce yolcu mahsur kaldı.

Mary Cory’nin bir gezi için Pazar sabahı Oklahoma’dan Orlando’ya uçması planlandı. Sabah saat 3’te uçuşun iptal edildiğini ve müşteri hizmetleriyle telefonda sekiz saatten fazla zaman geçirdiğini gördü.

Cory, seyahatinin sabahı kalkacak bir United uçuşunda 400 dolardan fazla harcadığını ve 20.000 seyahat kartı puanı kullandığını söyledi. Orlando’da rezerve edilen AirBnb’de para kaybetti ve çocuk bakımını yeniden yapılandırmak zorunda kaldı.

Cory, “Güneybatı ile 200 kez uçtum ve müşteri hizmetlerinden her zaman çok mutluyum” dedi. “Umarım bu işi hallederler.”

Geçen hafta, havayolu, personel için bir aşı emri açıkladı ve hafta sonu gecikmelerinin bir pilotun grevinden kaynaklanmış olabileceği yönündeki spekülasyonları ateşledi.Southwest Airlines Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gary Kelly, “Southwest Airlines, federal hükümetin Govt-19 aşılama emrine uygun olarak iş ortaklarımıza katılmalı” dedi. “Tüm Güneybatı çalışanlarını mümkün olan en kısa sürede federal yetkileri yerine getirmeye teşvik ediyorum çünkü her bireye saygı duyuyoruz ve herkes için iş güvenliğini sağlamak istiyoruz.”

Southwest Airlines Pilotlar Derneği, iptalin “yönetim tarafından yapılan kötü planlamadan” kaynaklandığını söyledi. CNN, geri bildirim için SWAPA’ya başvurdu.Sendika, “SWAPA, bir takım sorunlar nedeniyle bugün Southwest Airlines’ı etkileyen operasyonel zorlukların farkındadır, ancak pilotlarımızın herhangi bir resmi veya gayri resmi çalışma faaliyetine katılmadığını güvenle söyleyebiliriz.” 

Güneydoğu zor bir yıldı. Suriye hava gözetim hizmetine göre, havayolu, ülkenin dört büyük havayolundan herhangi biri arasında en kötü performansa ve en yüksek iptal edilen uçuş yüzdesine sahip. Üzülenler sadece Güneybatı yolcuları değildi: Pilot sendikaları, uçuş görevlileri ve mekanikerlerin tümü havayolunun faaliyetlerinden şikayet etti.Sorunları güneybatı planlamasıyla çözme sözü verdi Daha az uçuş Düşmek.

Kelly’nin açıklamasında, “Bu yaz bizimle seyahat etme beklentisini kaybeden tüm Güneybatı müşterilerinden en içten özürlerimizi sunuyoruz” diyor. “Bu düzenlemenin daha güvenilir bir seyahat deneyimi yaratacağını umuyoruz.”

Havayolu, bu hafta sonu değişen programın operasyonları etkilediğini söyledi.

Southwest yaptığı açıklamada, “Mevcut programımızda, şehirler arasındaki düşük frekanslarda, operasyonel zorluklar sırasında iyileşme çok zor ve uzun sürüyor.” Dedi.

Kaynak: Goal Bien

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img