- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAyıların saldırısına uğrayan kadına hapis cezası

Ayıların saldırısına uğrayan kadına hapis cezası

- Advertisement -spot_img
Bir anne Kuzey Amerika bozayısının saldırısına uğrarken görüntülenen kadın, Yellowstone Ulusal Parkı’ndaki ayılara fazla yaklaştığı gerekçesiyle 4 gün hapis yatacak.

Park korucuları, söz konusu karşılaşmanın görüntülerinin mayısta viral olmasının ardından, kadını bulmak için ülke çapında arama başlatmıştı.

Yellowstone Ulusal Parkı’ndan yapılan açıklamaya göre Illinois eyaletinden 25 yaşındaki Samantha Dehring, yaklaşık 90 metre mesafede kasten bulunarak yaban hayvanına yaklaşıp fotoğraflarını çektiğini itiraf etti.

Wyoming Yargıcı Mark L. Carman, Dehring’e 4 gün hapis, bir yıl gözetimsiz denetimli serbestlik, 1000 dolar para cezası ve 1000 dolarlık da kamu hizmeti ödemesi cezası verdi. Dehring, bir yıl boyunca da Yellowstone Ulusal Parkı’ndan men edildi.

Videoda, Dehring’in 10 Mayıs’ta dişi bir Kuzey Amerika bozayısı ve üç yavrusunun görüntülerini kaydettiği, ardından da ayılardan birinin huzursuzlandığı görülüyor. Ayı, uzaklaşmadan ve iki yavrusuna geri dönmeden önce Dehring’e doğru saldırıyor.

Dehring’in ve ayılarla karşılaşmasını kaydeden kişinin nefes nefese kaldığı duyuluyor.

Ardından Dehring’in arabadan uzaklaşırken, “Aman Tanrım, aman Tanrım” dediği işitiliyor.

İhlal bildirimine göre diğer ziyaretçiler yavaşça geri çekilip araçlarına binerken, dişi bozayı korkutmak amacıyla kendisine doğru saldırdığında Dehring uzaklaşmadı ve fotoğraf çekmeye devam etti.

Yellowstone Ulusal Parkı’nda bir hayvan bir patikaya, iskeleye veya park yerine yakın olduğunda, insanların ayılardan ve kurtlardan en az 90 metre uzakta durmaları ve mesafelerini korumak için dönüp orayı terk etmeleri gerekiyor.

Savcılar, yaban hayvanlarını besleme, onlara dokunma, onlarla alay etme, onları korkutma veya kasıtlı olarak rahatsız etme konularında ayrı ayrı suçlamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Başsavcı Vekili Bob Murray, Dehring’in para cezası ve bir süreliğine federal hapis cezasıyla kurtulduğu için şanslı olduğunu söyledi.

Murray, “Yellowstone Ulusal Parkı’ndaki yaban hayatı gerçekten de yabani. Park, hayvanların parmaklıklarla çevrili bir kafesin güvenliği içinde görülebileceği bir hayvanat bahçesi değil. Hayvanlar doğal ortamlarında özgürce dolaşıyor ve tehdit edildiklerinde buna göre tepki veriyor” dedi.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img