- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDMiami’de şok eden gıda deposu baskını… Fareler ve böcekler cirit atıyordu

Miami’de şok eden gıda deposu baskını… Fareler ve böcekler cirit atıyordu

- Advertisement -spot_img
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Florida’da gerçekleştirdiği denetim sonrasında, sağlıksız koşullarda satışa sunulan baharatlara ve gıda katkı ürünlerine el koydu. Depoda farelerin cirit attığı ve gıda ürünlerinin üzerinde böceklerin dolaştığı belirtildi
Gıda deposu değil pislik yuvası

Florida eyaletinin Miami şehrindeki faaliyet gösteren Lyden Spice Corporation’da FDA ekipleri tarafından yapılan denetim, sağlıksız koşullarda satışa sunulan baharat ve gıda katkı maddelerini ortaya çıkardı. Söz konusu depoda 25 bin kutudan fazla dökme hazır baharat ve monosodyum glutamat, ezilmiş kırmızı biber ve susam tohumları gibi gıda katkı maddeleri bulunuyordu. Ekipler tüm baharat ve gıda katkı ürünlerine el koydu.

FDA Komiseri Vekili Janet Woodcock, “FDA, ABD gıda tedarikini korumada ve tedarik zinciri boyunca yolculuğumuzun herhangi bir noktasında gıdalarımızın kirlenmemesini sağlamaya yardımcı olmada kritik bir rol oynuyor” dedi.

Woodcock, “Sorumluluğumuzu ciddiye alıyoruz, halk sağlığını ve Amerikalıların güvenliğini korumak için gerekli bir adım olarak düzenlediğimiz denetimlerimiz, ürünlerin güvenliğini ve kalitesini tehdit edenlere karşı devam edecektir. Lyden Spice Corporation’da bulunan yaygın sağlık sorunları rahatsız edici ve buna müsamaha gösterilmeyecek” diye konuştu.

Bakanlık şikayette bulundu

ABD Adalet Bakanlığı da Lyden Spice Corporation tesisindeki gıda ürünlerine Federal Gıda, İlaç ve Kozmetik Yasası uyarınca denetlenip el konulduğunu açıkladı ve ABD Bölge Mahkemesinde FDA adına şikayette bulundu.

Şikayet, Lyden Spice Corporation’ın FDA’nın 8 Haziran ile 28 Haziran 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleştirdiği bir incelemenin, yiyecek kapları olan paletler ve çevresinde sayılamayacak kadar çok kemirgen dışkısı, idrar kanıtı da dahil olmak üzere sağlıksız koşulları ortaya çıkardığı iddialarını içeriyor.

FDA araştırmacıları ayrıca gıda ambalajlarında canlı ve ölü böceklerin yanı sıra gıda depolama alanında kuş pislikleri gözlemlediklerini de belirtti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img