- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAmerikalılara sağlık müjdesi: Sürpriz faturalar tarihe karışıyor

Amerikalılara sağlık müjdesi: Sürpriz faturalar tarihe karışıyor

- Advertisement -spot_img
ABD’de Biden yönetimi, sözde “sürpriz” tıbbi faturalara karşı tüketicinin korunmasına ilişkin son dokunuşları yaptı. Sigortalı hastaları hayatın en savunmasız anlarında karşı karşıya kaldıkları suçlamaların yasaklanmasının 1 Ocakta yürürlüğe girme yolunda

Hastalar en yakın hastane acil servisi, sigorta kapsamlarının dışındaysa, tedavi sonrası büyük bir fatura çıkarılması konusunda endişelenmek zorunda kalmayacaklar. Ayrıca hastalar, sigortasının karşılamadığı bir cerrah tarafından, sigortasının kapsadığı bir hastanede yapılacak bir ameliyat veya tedavi olursa, beklenmedik ücretlerden de korunacaklar. Bu gibi durumlarda hastalar yalnızca ağ içi maliyet paylaşım tutarlarından sorumlu olacaktır.

Perşembe günü yayınlanan kurallar ilk kez yeni sistemin önemli bir parçasını açıklığa kavuşturdu. Buna göre,  hastanelerin, doktorların ve sigortacıların hastaları dahil etmeden, ücretler üzerinde pazarlık yapmak için kullanacakları perde arkası anlaşmazlıkların  çözümü mümkün olacak.

Bir sigorta şirketi ve bir hizmet sağlayıcı adil ödeme konusunda anlaşamazlarsa, her iki taraf da 30 günlük bir müzakere süreci başlatabilecek. Yine de anlaşamazlarsa, konuyu bağımsız bir hakeme götürebilecekler.

Hakem, maliyetlerin kontrolden çıkmasını önlemek amacıyla sağlanan tıbbi hizmetlerin değerini dengelemeye yönelik belirli bir miktarı kılavuz olarak kullanacakt. Nihai ödemenin daha yüksek veya daha düşük olması için net gerekçe gerekli olacaktır.

Hasta haklarını korumayı amaçlayan yasanın faydaları

Hastaları acil tıbbi bakımdan kaynaklanan sürpriz faturalardan korumak. Hasta sigorta kapsamı dışında bir hastanede tedavi görürse veya kapsam içi bir hastanede kasam dışı bir klinisyen tarafından tedavi edilirse koruma uygulanacak. Her iki durumda da, hasta yalnızca sürpriz yüksek faturalarla karşılaşmayacak.

Hastanın sigortası dışında kalan hastanelerin fiyatlarını 72 saat önce hastaya bildirmeleri isteniyor. Böylece hasta aldığı sağlık hizmeti karşılığında kaç dolar ödeyeceğini önceden bilecek.

Hava ambulans hizmetlerinin, hastalara ağ içi maliyet paylaşımı tutarından daha fazla sürpriz fatura göndermesini engellemek amaçlanıyor.

Sürpriz faturalandırma yasağından önce, hastalar genellikle beklenmedik masraflar için inisiyatif almak zorundaydı. Çoğu durumda, hastane veya doktor, bir anlaşmaya varana kadar sigorta şirketi ile pazarlık ediyordu. Ancak anlaşma garantisi olmayan bu sistemde hastalar, yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyorlardı. Bazı sağlık sektörü grupları, Biden yönetimini yeni tahkim sistemini kurmak için daha fazla zaman ayırmaya çağırdı. Yetkililer perşembe günü yaptıkları açıklamada, 1 Ocaktaki yürürlük tarihine bağlı kaldıklarını ve elli kuruluşun hakem rolünü üstlenmekle ilgilendiğini belirtti.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img