- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDMichigan Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, 5.800 farklı yemeği değerlendirdi. Bir sosisli sandviç...

Michigan Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, 5.800 farklı yemeği değerlendirdi. Bir sosisli sandviç yemenin insan ömründen 36 dakika azalttığı belirtildi

- Advertisement -spot_img

Bir grup araştırmacı tarafından yapılan araştırmalar, yemeklerin insan ömrü üzerindeki etkilerini gözler önüne serdi. Michigan Üniversitesi’nde yemekler üzerinde yapılan araştırmalar kapsamında birbirinden farklı yaklaşık 6.000 çeşit yemek değerlendirildi. Hangi besinin yararlı, hangi besinin zararlı olduğunu belirleyen araştırmacılar, zararlı besinlerin insan ömrüne zararını ortaya koydu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan ve 1817‘de Detroit’te kurulan devlete bağlı Michigan Üniversitesinden bir grup araştırmacı, açıklamalara göre 5.800 farklı yemek üzerinde araştırmalarda bulundu. Bu yemeklerin insan ömrüne kaç dakika katabileceğini veya insan hayatından kaç dakika götürebileceğini değerlendiren araştırmacılar, hotdog, yani sosisli sandviç gibi yiyeceklerin insan ömrüne ne kadar zararlı olduğunu gözler önüne serdi.

Yapılan araştırmaya göre sadece 1 sosisli sandviç yemek, insan ömründen 36 dakika kısaltıyor. Bu da her bir sandviçin insan ömrünü yavaş yavaş azalttığını ortaya koyuyor. Bilim insanları sosisli sandviç yemenin insan ömründen dakika dakika götürdüğünü söylerken, reçelli ve fındık ezmeli her bir sandviçin de yenmesi halinde insan ömrüne 33 dakika katılacağını belirtiyor.

“Sosisli Sandviç İnsan Ömrüne 36 Dakika Kaybettirirken, Fındık Ezmeli Sandviç 33 Dakika Kazandırıyor”

Araştırmanın oldukça şaşırtıcı sonuçları arasında sadece bunlar da bulunmuyor. Sosisli sandviçin insan ömründen 36 dakika azalttığının, fındık ezmeli ve reçelli sandviçin ise insan ömrüne 33 dakika kattığının tespit edildiği araştırmada, bir porsiyon fındık yemenin de 26 dakika kazandırdığı belirtiliyor. Araştırmacılar, günlük öğünlerden %10 civarında et veya işlenmiş et çıkarılıp onun yerine meyve, sebze, kabuklu yemişler, baklagiller ve seçilmiş deniz ürünlerinin tüketilmesi halinde insan ömrüne 48 dakika katabileceğini söylüyor. Sosisli sandviçlerin ise yüksek oranda işlenmiş et olması sebebiyle zararlı olduğu belirtiliyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img