- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDKanada, iki doz aşısını yaptırmış ABD vatandaşlarına ABD Sınırını Yeniden Açtı

Kanada, iki doz aşısını yaptırmış ABD vatandaşlarına ABD Sınırını Yeniden Açtı

- Advertisement -spot_img

Kanada, iki doz aşısını yaptırmış ABD vatandaşları ve ABD’de ikamet ve çalışma olanağı sağlayan Yeşilkart sahiplerine sınırlarını yeniden açtı. Buna göre iki doz aşısını olanlar, turistik ziyaretler ya da iş seyahatleri için ABD’den Kanada’ya geçebilecek. Ancak ABD, henüz Kanada vatandaşlarına yönelik seyahat kısıtlamasını kaldırmadı.

COVID-19 salgını nedeniyle sınırlarını ABD’den gelenlere kapatan Kanada, bu kararını değiştirdi. Buna göre 9 Ağustos tarihinden itibaren iki doz aşısını yaptırmış olan ABD vatandaşları ya da Yeşilkart sahipleri, Kanada ve ABD arasındaki sınır kapılarından geçiş yapabilecek. Ancak bu kişilerin iki doz aşı olduklarını gösterir belge ya da son üç gün içerisinde yaptırdıkları COVID-19 negatif test sonucunu ibraz etmeleri gerekecek.

Kanadalı yetkililer, aşı ve test sonucu kontrolları nedeniyle sınırda bekleme sürelerinin normalden daha uzun olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

İki ülke arasındaki sınır geçişleri, Corona virüsü salgını nedeniyle 2020 yılı Mart ayından bu yana yapılmıyordu.

ABD yönetimiyse son yaptığı açıklamada Kanada’dan ABD’ye girişlerin benzer şekilde 21 Ağustos’a kadar kapalı kalmaya devam edeceğini bildirmişti.

Kaynak: VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img