- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBiden: ABD'nin bir de aşılı-aşısız diye bölünmesini istemiyorum

Biden: ABD’nin bir de aşılı-aşısız diye bölünmesini istemiyorum

- Advertisement -spot_img
ABD Başkanı Biden, ülkenin bağımsızlık günü olan 4 Temmuz’a kadar yetişkinlerin yüzde 70’inin COVID-19 aşısı olması için 1 aylık seferberlik başlattıklarını duyurdu. Biden, ülkesinin, bir de aşılı-aşısız diye bölünmesini istemediğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, ülkede Kovid-19 salgını ve aşılama çalışmalarında son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkedeki yetişkinlerin yüzde 52’sinin COVID-19’a karşı tam aşılı olduğuna işaret eden Biden, 4 Temmuz’a kadar bu oranı yüzde 70’e çıkarma hedefi koyduklarının altını çizdi.

“Ülkemizin bir de aşılı-aşısız diye bölünmesini istemiyorum”

Biden, “Bugün, Amerikalı yetişkinlerin yüzde 70’inin aşılanması için bir aylık seferberlik ilan ediyoruz. Herkes üstüne düşeni yaparsa 4 Temmuz’da COVID-19’dan bağımsızlığımızı ilan ederiz” vurgusunu yaptı.

Ülkenin bazı kesimlerindeki aşı karşıtlığına da işaret eden Biden, “Zaten çok fazla bölünmüş olan ülkemizin, bir de aşılı-aşısız diye bölünmesini istemiyorum” dedi.

Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in güney ve orta batı eyaletlere “ulusal aşı turları” düzenleyeceğini, Harris’e bu turunda eşi Jill Biden, Harris’in eşi Douglas Emhoff ve bazı kabine üyelerinin de eşlik edeceğini söyledi.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img