- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGÜNDEMCOVID-19 hastalarına tahsis edilen hastanede çıkan yangında 80'den fazla kişi hayatını kaybetti

COVID-19 hastalarına tahsis edilen hastanede çıkan yangında 80’den fazla kişi hayatını kaybetti

- Advertisement -spot_img
Irak’ın başkenti Bağdat’ta COVID-19 hastalarına tahsis edilen hastanede dün çıkan ve 80’den fazla kişinin hayatını kaybettiği yangının ardından ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildiği açıklandı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre Başbakan, İbn el-Hatib Hastanesi’nde çıkan yangına ilişkin gelişmeleri ele almak üzere bazı yetkililerle toplantı düzenledi.

Yangının elim bir hadise olduğunu, Irak’ın ulusal güvenliğini etkilediğini ve kelimenin tam anlamıyla bir çöküş olduğunu kaydeden Kazımi, olayın örtbas edilmeyeceğini vurguladı.

Kazımi, bu tür olaylardaki ihmalkarlığın hatadan ibaret görülemeyeceğini aynı zamanda ihmalkar tarafların tamamının sorumluluğunu üstlenmesi gereken bir suç olduğunu belirtti.

Yangında hayatını kaybedenler için 3 gün ulusal yas ilan edildiğini kaydeden Kazımi, ülke genelindeki tüm hastaneler, oteller ve halka açık yerlerde güvenlik önlemlerinin bir hafta içinde denetlenmesi için ilgili bakanlık yetkililerinin katılımıyla bir teknik ekip oluşturulması yönünde talimat verdiğini aktardı.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img