- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York havaalanında test hizmeti

New York havaalanında test hizmeti

- Advertisement -spot_img

Bilindiği üzere, yurt dışından Türkiye’ye gelen tüm yolculara “PCR testi ibrazı zorunluluğu” uygulaması, geçen yılın son günlerinde başlamıştı. En önemli kriter ise, 72 saati geçmemiş negatif PCR testi sonucunun uçağa binmeden gösterilmesi.

Dünyanın Kovid-19 salgın merkezi olan ABD’de toplam vaka sayısı 20 milyonu geçmiş durumda! Her türlü zorluklara rağmen Türkiye’nin milli gururu olan THY, kuzey ABD’de 9 ayrı noktaya uçmaya devam ediyor. Geçen hafta New York’a gelen bazı yolcuların, PCR konusunda sıkıntı çektiğini öğrenince, THY’nin New York’ta canla başla çalışan müdürü Cenk Öcal’ı aradım. Öcal, THY terminalinde hemen gişelerin yanında PCR test merkezi kuran Türk kökenli bir firma olduğunu söyleyince çok sevindim. Zira Türkiye’ye dönmek isteyen yolcuların çoğu, New York’ta PCR test sonuçlarını 5-7 gün içinde almaları nedeniyle mağdur olabiliyordu.

Testler nasıl yapılıyor?

Adams Health Services adlı firma, Ekim ayı itibariyle New York JFK Havaalanı Terminal 1’de Kovid 19 Test Merkezi hizmeti veriyor. Test yaptırmak isteyen yolcular öncelikle www.adamshealthservices.com veya havalimanındaki danışma masalarından randevu almadan da kayıt yaptırabiliyor. Sonrasında profesyonel personeller tarafından, CDC kurallara göre, steril ortamda burundan test numunesi alınıyor. Sonuç, dünya standartlarına uygun şekilde hazırlanıp (havayolları ve ülkelerin taleplerine uygun olarak), e-mail ile yolculara gönderiliyor. Bu firmanın tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri, tüm bu işlemleri kısa sürede yapıp, mağduriyetlerin önüne geçmesi.

Üç farklı hizmet seçenekleri bulunuyor: Bir saatte sonucu alınabilecek PCR testi, 6-8 saat içerisinde sonuç alınabilecek PCR testi ve de bir saatte sonuç alınabilecek Antigen testi.

Bu firmanın Seattle, Dallas, Miami ve Newark havalimanlarında da hizmet vermek üzere bazı çalışmalarının olduğunu öğrendik. Pandemi süresince bu operasyonun gerçekleşmesinde, operasyon/laboratuvar çalışanları ile yöneticileri Janine Aranya, Esengül Emine Bayram, Serkan Ürgün ve Bülent Ural’a, bir ilki gerçekleştirerek güzel hizmet verdikleri için teşekkür ederim.

Kaynak: Milliyet

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img