- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDSalgın Türkiye'nin kapısına dayandı, komşuda aciller doldu taştı: 8 ölü

Salgın Türkiye’nin kapısına dayandı, komşuda aciller doldu taştı: 8 ölü

- Advertisement -spot_img

Yunanistan’da grip vakalarındaki artış hastanelerde yoğunluğa yol açarken, son bir haftada 8 kişinin bu hastalık sebebiyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Yetkililer, özellikle risk gruplarında yer alan kişilere grip aşısı çağrısında bulunarak, aşının ciddi hastalık ve hastaneye yatış riskini önemli ölçüde azalttığını vurguladı.

Yunanistan’da grip salgını ülke genelinde etkisini artırırken, özellikle acil servislerde başvuru sayıları dikkati çekici biçimde yükseldi.

VAKALAR PİK YAPTI

Atina’daki Çocuk Hastanesi “Agia Sofia”da sadece birkaç saat içinde 160’tan fazla çocuk muayene edilirken, “Laiko” Hastanesi’ne 250’den fazla, “Sotiria” Hastanesi’ne ise 100’ün üzerinde hasta, solunum yolu enfeksiyonu ve grip şikayetiyle başvurdu.

GRİP AŞISI ÇAĞRISI

Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), çoğu sağlıklı bireyin gribi hafif atlatabildiğini, ancak risk grubundakilerde ciddi komplikasyonların görülebildiğini açıkladı. Yetkililer, özellikle risk gruplarında yer alan kişilere grip aşısı çağrısında bulunarak, aşının ciddi hastalık ve hastaneye yatış riskini önemli ölçüde azalttığını vurguladı.

BİR HAFTADA 8 KİŞİ ÖLDÜ

EODY, son bir haftada grip nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 870’in üzerinde hastanın hastaneye yatırıldığını, 15 hastanın ise yoğun bakımda tedavi altına alındığını bildirdi.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz