- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDRusya'dan Kovid-19'un yeni varyantı XEC’le ilgili açıklama: ‘Hızla yayılıyor’

Rusya’dan Kovid-19’un yeni varyantı XEC’le ilgili açıklama: ‘Hızla yayılıyor’

- Advertisement -spot_img

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Kovid-19’un yeni varyantı XEC’nin hızla yayıldığını, ama son Omikron varyantının diğer son alt tipleriyle aynı belirtiler gösterdiğini belirtti.

Rospotrebnadzor’un yaptığı açıklamada, “XEC hızla yayılmakla birlikte, son zamanlarda ortaya çıkan diğer Omikron alt varyantlarına benzer belirtiler gösteriyor. <…> SARS-CoV-2 varyantlarının dolaşımına yönelik takip Rusya genelinde devam ediyor” ifadesine yer verildi.

XEC’nin resmi olarak ilk kez Haziran ayında Almanya’da tespit edildiği ve o zamandan beri birçok ülkede ortaya çıkarıldığı anımsatılırken aslında ilk vakaların Mayıs ayında İtalya’da kayda geçtiği, ancak numunelerin GISAID uluslararası veri tabanına ancak Eylül ayında yüklendiği kaydedildi

XEC’in, Omikron varyantı FLiRT’in daha önce tespit edilen iki alt tipi olan KS.1.1 ve KP.3.3’ün bir kombinasyonu olduğunu bildiren Rospotrebnadzor, “Belirtileri önceki varyantlara benziyor. Ateş, boğaz ağrısı, öksürük, koku kaybı, iştahsızlık, vücut ağrıları, yorgunluk, baş ağrısı ve burun akıntısı” diye açıkladı.

Kaynak: Sputnık

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz