Apple’ın iMessage için yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bir patent başvurusunda görülen özellik, kullanıcıların mesajları gönderen kişilerin sesinden dinlemesine olanak tanıyor.
Her yıl çıkardığı ürünlerle sektörün tepesinde yer alan Apple, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yenilikçi teknolojileriyle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise şirketin mesajlaşma konusunda oldukça ilginç bir özelliğin üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.
Apple, anlık mesajlaşma servisi iMessage’e eklenebilecek yeni bir özellik için bir patent başvurusunda bulundu. Buna göre şirket, yeni özellikle birlikte kullanıcıların mesajları gönderen kişinin sesinden dinlemesine olanak tanımak istiyor.
Mesajları kim gönderdiyse onun sesinden dinleyebileceksiniz
Apple kullanıcıları hâlihazırda iMessage’da sesli mesajlar gönderebiliyor veya Siri’nin mesajları onlara okumasını sağlayabiliyor. Ancak patent başvurusuna göre bu yeni özellik, mesajların direkt olarak kim gönderdiyse onun sesinden dinlenmesine olanak tanıyor. Fikrin, şirketin metinden sese teknolojisi bölümünün başındaki isim David A. Winarsky, Siri üzerinde çalışan yazılımcı Jiangchuan Li ve eski Apple çalışanı Qiong Hu’dan çıktığını ekleyelim.
Özelliği daha da açıklayacak olursak, bir kullanıcı mesaj gönderdiğinde bir ses dosyasını mesaja ekleyebilecek. Bu şekilde de mesajı alan kişi, isterse gönderen kişinin sesinden bu mesajı dinleyebilecek. Patentten gelen görüntüde, iMessage’taki sohbetin üst kısmında mesajı sesli bir şekilde eklenebileceği ve dinlenebileceği görülebiliyor.
Buna ek olarak patente göre söz konusu cihaz, mesajları gönderen kişinin sesi için Siri benzeri bir profil oluşturacak. Sonrasında ise mesaj simüle edilecek ve bu ses modeli gelecekteki mesajlarda da kullanılabilecek. Ayrıca yalnızca sesin gönderilebilmesinin mümkün olacağı da gelen bilgiler arasında.
Kullanıcıların bu şekilde daha da kişiselleştirilmiş bir mesajlaşma deneyimi yaşayabileceğini söylemek mümkün. Örneğin bir çift, birbirlerini sevdiklerini söyledikleri mesajları kendi sesleriyle birlikte dinleyebilir. Tabii ki bu patentlerin her zaman gerçeğe dönüşmediğini de belirtmekte fayda var. Gerçek olup olmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
Kaynak: Gökay Uyan / webTekno