Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağında şehit olan 20 kahraman askerimiz için Ankara Mürted Komutanlığında tören düzenlendi. Şehitlerimiz bu törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

Türkiye’nin yüreğine Gürcistan’dan gelen kara haberle ateş düştü. Azerbaycan’dan dönüş için havalanan C130 tipi askeri kargo uçağının Gürcistan sınırında düşmesi sonucu 20 askerimiz şehit oldu. 20 şehidin naaşını taşıyan uçak Türkiye’ye ulaştı.
NAAŞLAR ADLİ TIP’TAN ALINIP MÜRTED’E GÖTÜRÜLDÜ
Şehitlerin naaşları, incelemelerin ardından sabaha karşı Adli Tıp Kurumu’ndan alındı ve yine konvoy eşliğinde saat 09.00’da düzenlenecek askeri tören için Mürted Hava Üssü’ne götürüldü.
KOMUTA KADEMESİ DE KATILDI
20 şehidimiz için burada tören düzenlendi. Törene şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra siyasiler ve Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta kademesi de katıldı. Şehit cenazeleri buradaki törenin ardından son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderilecek.
Şehit askerlerin 19’u bugün memleketlerinde düzenlenecek törenlerle toprağa verilecek. Sadece Şehit Hava Pilot Yarbay Gökhan Korkmaz’ın cenaze töreni Cumartesi Günü İstanbul’da yapılacak.




