İki yaşındaki Joseph Harris-Birtill İngiltere’den gerçek bir dahi. Olağanüstü zekaya sahip çocuk, henüz 182 yıl XNUMX günlükken Mensa’nın en genç üyesi oldu ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Bu yetenekli çocuk henüz yedi aylıkken ilk kelimesini söyledi ve ilk kitabını okudu.
Seçkin kulübe üye olmak için en iyi yüzde 2’lik dilimde olmanız gerekiyor, bu da Joseph’in IQ’sunun en az 132 olduğu anlamına geliyor.
Gururlu anne ve babası Dr. Rose ve David Harris-Birtil, oğullarının büyüdüğünde başarısıyla gurur duymasını umuyorlar. Bu arada Rose ve David entelektüel insanlardır. Kendisi St Andrews Üniversitesi’nde kıdemli öğretim görevlisidir; Rose ise aynı üniversitede fahri kıdemli öğretim görevlisi ve Londra Üniversitesi’nde bulunan akademik bir yayıncı olan Open Library of the Humanities’in yayın yönetmenidir.
Anne ve babası, Yusuf’un doğduğu günden itibaren hep yaşıtlarından önde olduğunu vurguladı.
Annesi Rose, “Kısa sürede onun olağanüstü küçük bir yaratık olduğu ortaya çıktı. Beş haftalıkken ilk kez yuvarlandı, yedi aylıkken ilk kelimesini söyledi ve bir yıl dokuz aylıkken ilk kitabını baştan sona yüksek sesle okudu” dedi.
“İki yıl üç aylıkken 10 dakika boyunca akıcı bir şekilde yüksek sesle okuyordu, beş dilde 10’a kadar sayabiliyordu ve 100’ün üzerinde ileri geri sayabiliyordu” diye ekledi.
Küçük dahi aynı zamanda Mors alfabesini öğreniyor, Yunan alfabesini biliyor ve son zamanlarda periyodik tabloya ilgi duymaya başladı.
“İlgi alanları çok çeşitli ve çok çeşitli, her zaman daha fazlasını öğrenmek istiyor ve zorlukları seviyor,” dedi ebeveynleri. Guinness Rekorlar Kitabı.
Ancak onun yaşıtlarından daha zeki olduğunun hâlâ farkına varamadığını da ekliyorlar.
Okuma sevgisinin yanı sıra müziğe, dinlemeye de meraklı olan sanatçı, şu sıralar piyano çalmayı öğreniyor. Yeni diller öğrenmeyi, matematik problemleri çözmeyi, yemek yapmayı, kağıt uçak yapmayı ve oyuncaklarıyla oynamayı seviyor.
Annesi Rose, “Çok nazik ve şefkatli, kendine güvenen ve meraklı ve inanılmaz derecede kararlı. Zorlukları seviyor ve ister satranç öğrenmek ister daha önce karşılaşmadığı yeni kelimeler ve kavramlar öğrenmek olsun, karmaşıklıktan gerçekten hoşlanıyor,” diye tanımladı.
Rose ve David, Joseph’in erken yaşta okumaya başlaması nedeniyle hızla ilerlediğinin anlaşılması üzerine daha fazla destek almak için Mensa’ya başvurmaya karar verdiler.
“İnternetten ek destek olup olmadığını görmek için baktım ve Mensa’nın çok yetenekli çocuklar için kaynaklar ve üyelik sunduğunu gördüm. Bu başarının ona büyüdüğünde gurur duygusu vereceğini umuyoruz, bu çok sıra dışı bir takdir ve tüm itibar ona ait,” diye sonlandırdı annesi.
Joseph çok hızlı öğrenen bir çocuk ve ailesi onun okula başladığında başarılı olacağından ve hangi kariyeri seçerse seçsin çok başarılı olacağından emin.
Kaynak: Sloboden Pechat




