- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSAĞLIK-YAŞAMPara İçin 12 Bebeği Katlettiler! Özel Hastane Çetesinin Tüyler Ürperten İfadesi: “Mehtap...

Para İçin 12 Bebeği Katlettiler! Özel Hastane Çetesinin Tüyler Ürperten İfadesi: “Mehtap Öldür”

- Advertisement -spot_img

İstanbul’da 12 bebeğin ölümüne neden olan çeteye dair iddianame hazırlandı. İhmaller ve maddi kazanç için bebeklerin hayatını riske atan şoke edici detaylar ortaya çıktı.

İstanbul’da bir özel hastanenin yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmal sonucu ölümüne neden olan bir çeteye dair hazırlanan iddianame, şok edici detaylar içeriyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 47 şüpheliyi içeriyor ve baş şüpheli olarak gösterilen Dr. Fırat Sarı için 266 yıl hapis cezası talep ediliyor. İddianamede yer alan ifadeler, çete üyelerinin bebeklerin hayatlarını nasıl tehlikeye attıklarını ve maddi çıkar sağlamak için işledikleri ihmalleri gözler önüne seriyor.

Bebeklerin Ölümüne Neden Olan Sistematik İhmaller

Soruşturmada, çetenin başında yer alan Dr. Fırat Sarı, hem hastanenin yöneticisi hem de kritik hasta sevklerinin kararını veren isim olarak öne çıkıyor. Bebekler, gereksiz yere yoğun bakım ünitelerine yatırılıyor, ardından anlaşmalı hastanelere sevk edilerek buradan maddi kazanç elde ediliyordu. İddianamede, 12 bebeğin hayatını kaybetmesine neden olan sistematik ihmallerin detaylarına yer verildi. İddianamede, çete üyelerinin hasta bebekleri nasıl “tedavi reddi” bahanesiyle başka hastanelere sevk ettikleri ve buradan 112 Acil Çağrı Merkezi ile koordinasyon içinde maddi kazanç sağladıkları anlatılıyor.

Bebekler Üzerinden Korkunç Konuşmalar

İddianamede, çete üyeleri arasında geçen korkunç telefon konuşmaları da yer alıyor. Özel bir hastanede hemşire olarak görev yapan Mehtap S. ile örgüt üyesi Hasan Basri G. arasında yapılan bir telefon görüşmesinde, Hasan Basri G.’nin, “Mehtap çocuğu öldür, 50 satürasyonlu çocuk mu olur?” dediği, hemşire Mehtap S.’nin ise “Öldüreceğim de, öldürsem de bir dert biliyorsun” yanıtını verdiği belirtildi. Bu ifadeler, bebeklerin hayatlarının bilinçli bir şekilde riske atıldığını ve bu durumun çete üyeleri tarafından soğukkanlılıkla ele alındığını gösteriyor.

Savcı Tehditle Karşı Karşıya Kalmıştı

Olayın soruşturmasını yürüten savcı Y.E., makamında tehdit edilmişti. İddianamede, savcının tehdit edilmesi olayı da detaylandırıldı. Savcıyı tehdit eden zanlı Mustafa Kemal Zengin, kendisine çete hakkında bilgi veren kişilerden duyduklarını savcıya ilettiğini ve savcıyı uyarmak amacıyla hareket ettiğini savundu. Ancak bu tehditler, savcının olayın üzerine gitmesiyle etkisiz hale getirilmiş ve iddianamenin hazırlanması sağlanmıştı.

112 Çalışanlarıyla Ortak Hareket Ettiler

İddianamede, çetenin hastane dışındaki bağlantıları da yer alıyor. 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları, ambulans şoförleri ve hasta sevk ekipleriyle iş birliği yapılarak bebeklerin gereksiz yere yoğun bakım ünitesine yatırıldığı ve daha sonra anlaşmalı hastanelere sevk edildiği belirtildi. Bu şekilde bebeklerin sağlık durumları daha da kötüleşiyor, ihmal sonucu birçok bebek hayatını kaybediyordu. 112 ekipleriyle koordineli şekilde çalışan çete, hastane sistemine sahte sevkler giriyor ve hasta bebeklerin durumu kötüleştikçe bundan maddi kazanç elde ediyordu.

Bakanlık Denetimi ve Taburcu Edilen Hastalar

Olayın bir diğer çarpıcı boyutu ise, Sağlık Bakanlığı denetimlerinin yapıldığı sırada yaşanan skandallardı. İddianamede, örgüt lideri Dr. Fırat Sarı ile başka bir şüpheli Ceren Hatice K. arasındaki bir konuşma yer aldı. Ceren Hatice K., “Hocam bakanlıktan denetime geldiler. Hastane basamaklarını, her şeyi kontrol ediyorlar” dedi. Dr. Fırat Sarı ise, “Taburculukları ayarla” şeklinde cevap vererek, taburcu edilmesi gereken hastaları hızla hazırlayarak denetimden kaçmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Çete Üyelerinin Anlaşmalı Hastaneleri

Çete üyeleri, hasta bebekleri kendi anlaşmalı oldukları hastanelere sevk ediyorlardı. Bebeklerin ailelerine, “Yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğu” ya da “Bu hastanede tedavi edilemeyeceği” şeklinde yalan söyleyerek, çocukları farklı hastanelere yönlendiriyorlardı. Bu süreçte bebeklerin sağlığı iyice tehlikeye girerken, aileler maddi ve manevi zorluklar yaşıyordu. Çete, hastanelerden ve sağlık sisteminden haksız kazanç sağlamak amacıyla bebeklerin hayatlarını riske atmaya devam ediyordu.

Yargı Süreci Başlıyor

47 şüphelinin yer aldığı iddianame Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilecek ve kabul edilmesi durumunda şüpheliler hakkında yargılama süreci başlayacak. Çetenin bebeklerin hayatını tehlikeye atarak elde ettiği haksız kazançlar, savcılık tarafından titizlikle incelendi. Olayla ilgili çok sayıda delil ve telefon görüşmesi mahkemeye sunulacak.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz