- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de savaş uçağı düştü: 2 pilot kayıp

ABD’de savaş uçağı düştü: 2 pilot kayıp

- Advertisement -spot_img

EA-18G Growler uçağı, Washington eyaletindeki Rainier Dağı’nın doğusunda düştü. Donanmanın arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. ABD Donanmasından yapılan açıklamada, elektronik harp uçağı EA-18G Growler‘ın rutin bir eğitim uçuşu sırasında Washington eyaletinin Rainier Dağı’nın doğusunda düştüğü bildirildi.

Yerel haberlere göre jet, saat 15:30’dan kısa bir süre önce düştü. Ordu, Salı günü yerel saatle 19:00 itibariyle iki mürettebatın durumunun bilinmediğini ve arama çalışmalarının sürdürdüğünü kaydetti.

EA-18G Growler, Kuzeybatı Pasifik’teki önde gelen deniz havacılık tesisi Naval Air Station Whidbey Island’da bulunan Elektronik Taarruz Filosu 130’a (VAQ 130) aitti. Bu üs, ABD Donanması’nın tüm Growler taktik elektronik savaş filolarına ev sahipliği yapıyor. “Zappers” olarak bilinen Elektronik Taarruz Filosu 130, Donanma’nın en eski filosudur.

Maliyeti 67 milyon dolar

İki kişilik EA-18G Growler, Boeing F/A-18 Super Hornet modelinin özeli bir modeli olarak dikkat çekiyor. ABD Donanması, Growler’ı kullanan tek koludur ve Queensland’deki RAAF Üssü Amberley’den 12 uçakla Avustralya hava kuvvetlerinde de hizmet vermektedir. Growler, “radar ve iletişim sistemlerini bozma” yeteneğine sahiptir. AIM-120, AGM-88 HARM füzeleri ve ALQ-99 taktik karıştırma sistemleri taşır. Her uçağın maliyeti 67 milyon dolardır ve EA-6B Prowler’ın yerini almıştır. EA-18G’nin geniş sensör ve silah yelpazesi, mevcut ve yeni tehditlere karşı koymak için gelişmiş bir silah sistemi sunar.

Kaynak: haber.aero

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz