- Advertisement -spot_img
Ana SayfaEKONOMİ5 milyon TL'den fazla borcu olan mükelleflerin yer aldığı 'vergi yüzsüzleri' listesi...

5 milyon TL’den fazla borcu olan mükelleflerin yer aldığı ‘vergi yüzsüzleri’ listesi ilk defa açıklandı

- Advertisement -spot_img

Devlete kesinleşmiş 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan, kamuoyunda ‘vergi yüzsüzleri’ olarak adlandırılan mükelleflerin isimlerinin yer aldığı listeler açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mükelleflerin yer aldığı liste illerin vergi dairelerinde ilan edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) kesinleşen vergi ve cezalar ile vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi borcu bulunan 57 firma ve şahsın isimlerini ilk kez ilan etti.

5 MİLYON LİRA VE ÜZERİ BORCU OLANLAR İLK DEFA AÇIKLANDI

Hazırlanan listelerde, geçen yıl sonu itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül itibarıyla ödenmemiş vergi ve cezalar ile 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 tarihlerinde kesinleşen tarhiyatlar dikkate alındı. Her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve daha fazla borcu olan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunan mükelleflerin isimleri İl ve İlçe Vergi Dairelerinde askıya çıkarıldı. Bakanlığa verilen yetki kapsamında, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve daha fazla borcu olan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunan mükellefler ilk kez yayımlandı. Yapılacak açıklamalar, vergi dairesinin ilan koymaya mahsus yerlerine asılacak. GİB de 1-15 Kasım’da söz konusu listeleri internet sitesinde paylaşacak.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz