- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDDışişleri Bakanlığı, Trump'a yönelik suikast girişimini kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Trump’a yönelik suikast girişimini kınadı

- Advertisement -spot_img

Dışişleri Bakanlığı, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişimini “en güçlü şekilde” kınadı ve yapılanı “halkın iradesine bir saldırı” olarak niteledi.

Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “ABD eski Başkanı ve yapılacak seçimlerde Başkan adaylarından olan Donald Trump’a, Pennsylvania eyaletindeki kampanya etkinliği sırasında düzenlenen saldırıyı en güçlü biçimde kınıyoruz” denildi.

“Söz konusu suikast girişimi, aynı zamanda halkın iradesine yapılmış bir saldırıdır” denilen açıklamada, “Demokratik siyasete şiddet, darbe ve diğer gayrımeşru yollarla müdahale edilmesi kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı, “ABD’de düzenlenecek seçimlerin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini temenni ediyoruz” açıklaması yaptı.

Cumartesi günü Pennsylvania eyaletinde düzenlediği miting süresinde Donald Trump’a ateş açıldı. Suikast girişiminde sağ kulağından vurulan Trump’ın durumunun iyi olduğu belirtildi. 20 yaşındaki Thomas Crooks olduğu açıklanan saldırgan, Gizli Servis tarafından öldürüldü.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz