Günlük hayatta, hayatımızı kolaylaştıracak birçok ürün kullanırız. Fakat bu ürünlerin asıl niteliğinin ne olduğunu bilmeden kullanan birçok kişi var. Kola kutusu, araba dikiz aynası ve lolipop çubuklarının aslında çok önemli bir işlevi bulunuyor. İşte günlük hayatta yanlış kullanılan 10 eşya…
MEYVE SUYU KUTUSU
Çocuklar genelde meyve suyu içerken, ellerindeki kutuyu ya yere düşürür ya da fazla sıkarak üzerlerine dökerler.
Meyve suyu kutularında tam da çocuklar için tasarlanmış bir şey var aslında. İki yana doğru açılan üçgen kapaklar, çocuklarınızın meyve suyu kutusunu çok daha rahat ve ergonomik bir şekilde tutmasını, dikkatsiz olduğu zamanlarda elinden kayıp gitmesini önlemek için varlar.
MEYVE VE SEBZE SOYACAĞI
Meyve ve sebze soyacakları aslında günlük kullanımda oldukça pratik ve güvenli bir alet. Fakat bizler genelde meyve soyacağını salatalık, havuç ve patates gibi ürünlerde kullanırız.
Halbuki meyve ve sebze soyacağı, ağlamaya fırsat tanımadan hızlıca soğan soymanıza olanak sağlayacak en büyük yardımcılardan birisi.
KOLA KUTUSU KAPAĞI
Kola kutusunun üzerinde yer alan kapaklar ya koleksiyon yapmak için yada kola kutusunu açmak için kullanılıyor. Fakat kutuyu açtıktan sonra kapağı ters çevirirseniz, ortada yeri olan deliğe pipetinizi sokarak, pipet kıpırdamadan içeceğinizi tüketebilirsiniz.
Bu sayede hem siz hem de pipetiniz sakin bir şekilde kolanın tadını çıkarabilecektir.
ALIŞVERİŞ ARABASI ASKILIKLARI
Günlük hayatta kullandığımız alışveriş arabalarının farketmediğimiz bir özelliği bulunuyor.
Arabanın hemen arka kenarında, poşetleri tek tek asabileceğimiz askılıklar bulunuyor. Bu askılıklar sayesinde kırılmasından korktuğumuz tüm ürünleri buraya asıp, otobüse ya da arabamıza kadar tüm alışverişimizi güvende tutabiliriz.
TENCERE SAPI DELİĞİ
Dolabında yeterince yer olmayan ya da estetik açıdan tüm tencelerini aynı yere asmak isteyen çoğu insan, sapta bulunan bu deliklerden yararlanıyorlar.
Fakat bu deliklerin farklı bir kullanım amacı daha var. Salçalı kaşıkla tezgahı kirletmek istemiyorsunuz ancak koyacak bir yer de bulamadınız diyelim. Tencerenin içine bırakmak da bir seçenek tabii ama eğer kullandığınız kaşık plastikse, böyle bir şey yapmanızı kesinlikle önermiyoruz. Bunun yerine kaşığın sapını, tencerede bulunan delikten geçirin ve kaşığınız için yer arama derdinden kurtulun.
DİKİZ AYNASI MANDALI
Dikiz aynasının hemen altında bulunan mandalı çoğu insan aynayı aşağı yukarı daha rahat hareket ettirelim diye var sanıyorlar ancak o mandalın son derece hayati bir önemi var.
Eğer dikiz aynanızı biraz kurcalarsanız mandalı hareket ettirdiğiniz zaman aynadaki görüntünün akşam karanlığında tamamen değiştiğini göreceksiniz. Bu mandal, akşam saatlerinde arkadan gelen arabanın farlarıyla öndeki sürücünün gözünü almasın diye tasarlanmış. Siz bu mandalı aşağı doğru hareket ettirdiğiniz zaman ayna ışığı kendi içerisine absorbe ediyor ve görüntüyü sürücüye göz yormayacak şekilde iletiyor.
LOLİPOP ÇUBUKLARINDAKİ DELİKLER
Biz lolipop çubuklarındaki delikleri düdük zannederek büyüdük fakat o çubukların asıl işlevi o değil. Üreten kişiler aslında çocukları büyük bir tehlikeden korumak için bu çubukları tasarlamış.
Çubuğun hemen üstünde yer alan o delik, lolipopun boğazımıza kaçmasını ve doğal olarak boğulmamızı engellemek için tasarlanmış.
NOODLE KUTUSU
Noodle kutuları aslında film keyfimizi bozmamamız için özenle tasarlanmış. Eklenti yerlerinden kutuyu ayırırsanız, dikey olan kutunun plastik tabağa dönüşümünü kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
AYAKKABI KUTULARININ İÇİNDE BULUNAN JEL POŞETLER
Çoğumuz içinde ufak toplar olan ve üstünde “yutmayınız” yazan bu poşetleri doğrudan çöpe atarız. Halbuki bu toplar, ayakkabı gibi birçok tekstil ürününün uzun ömürlü olmasına olanak sağlıyor.
Silika jel malzemesinden oluşan bu minik toplar, bulunduğu ortamdaki nem oranını azaltmaya yardımcı oluyor. Yani bu topu kıyafetlerinizin, ayakkabılarınızın ya da çantalarınızın yanına koyarsanız, rutubeti engellemiş oluyorsunuz.
FIRININ ALTINDA BULUNAN ÇEKMECE
Fırınların altında genellikle başka şeyleri koymak için kullandığımız bir alan bulunuyor. Fakat biz burayı genellikle çekmece niyetine mutfağa sığmayan diğer eşyaları sığdırmak için kullanıyoruz.
Ama o çekmecenin asıl amacı fırında pişirdiğimiz yemekle doğrudan orantılı.
Fırında pişen yiyecekleri, fırında tutmaya devam edersek bu yemekler kurumaya başlar. Yemek saatine kadar dışarıda bekletirsek de soğur ve tekrar ısıtmak zorunda kalırız. Fırının altında yer alan çekmece tam olarak burada devreye giriyor. Yemekleri fırından gelen sıcaklıkla ısınan bu çekmeceye koyduğumuz zaman hem yemeklerin soğumasını, hem de kurumasını engellemiş oluyoruz.
NTV