- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’de Giresunlu öğrenci Ramazan Bayramını tatil olarak okul programına aldırdı

ABD’de Giresunlu öğrenci Ramazan Bayramını tatil olarak okul programına aldırdı

- Advertisement -spot_img

Amerika Birleşik Devletlerinin Pennsylvania eyaletinin Levittwon şehrinde Harry S. Truman Lisesi son sınıf öğrencisi ve Öğrenci Danışma Konseyi üyesi Giresunlu İlayda Akbayrak’ın özverili çalışmaları sonucunda Ramazan Bayramı’nı tatil olarak İlçede Okul programına alınmasına öncülük etti.

İlayda Akbayrak’ın çalışmaları kapsamında ilçede Müslüman nüfusunun artması, Müslüman çocuklar için dini bayramlarında okullarının resmi tatil olması için Lewittwon Harry S. Truman Lisesi Okul Yönetim Kurulu Ramazan Bayramındaki tatilin 2022-2023 okul takvimine eklenmesini onayladı.

21 Nisan 2023’te Okulun Ramazan Bayramı nedeniyle tatili olacağını kamuoyuna duyurdu.

Harry S. Truman Lise 3. sınıs öğrencisi Giresun- Yağlıdereli İlayda Akbayrak, “Yönetim ve Kurul’un bu kadar destekleyici olmasına oldukça şaşırdım. Akbayrak, “Okul Yönetim Kurulu’nun çok destekleyici olması nedeniyle sürecin basit olduğunu söyledi. 13 Aralık 2021 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında Ramazan ve Kurban Bayramlarında tatil olması için hazırladığım tasarıyı yetkililere sundum. Yönetim Kurulu üyeleri ile bire bir görüşerek konuyu görüştüğünü ifade eden Akbayrak, “Müslümanların ikinci bayramı olan Kurban Bayramınıda tatil olarak tanımasını umuyorum. Kurban Bayramı tatil olarak yaz dönemi Temmuz ayına denk geldiği için, bu nedenle öğrencilerin izin gününe ihtiyaçları olmamasına rağmen, hala İlçe ve Okul yönetiminin bunu tanıyacağını ve önümüzdeki süreçte programa alınacağını umuyorum. “Daha büyük bir değişim için küçük bir adım attık.” Küçük kardeşlerim var, bu yüzden en büyük kız olarak ailemin ve toplumun bana verdiklerinin bir kısmını geri verebilmek için çalışıyorum buda benim için bir onurdur” Ayrıca okul yönetimine teşekkür ederim”dedi.

Akbayrak,”Artık Ramazan Bayramları’nda Okul yönetiminden izin almak ve okula devamsızlık zorunda kalmayacağız, çalışmalarımdan sonuç aldığım için çok mutlu ve gururluyum“ ifadelerini kullandı.

Okul yönetimi İlayda Akbayrak’ın çalışmalarından çok memnun olduğunu açıkladı

Bristol Township Okulu Özel Programlar Danışmanı Audrey Flojo Colletti konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İlayda Akbayrak’ın yapmış olduğu başarılı çalışmaları, aktivizminden ve Öğrenci Danışma Konseyi’nin çalışmalarından çok etkilendik. “Tüm öğrencileri seslerini duyurmaya ve Bristol Township Okul Bünyesi’nde görmek istediğiniz değişiklikleri bize bildirmeye ve teşvik etmenizi bekliyoruz. “Okul yönetimi olarak İlayda Akbayrak’ın çalışmalarından çok memnunuz“ dedi.

Kaynak: Yeşil Giresun -Hasan Çelik/ABD

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz