- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAmerican Airlines 250 uçuşunu daha iptal etti

American Airlines 250 uçuşunu daha iptal etti

- Advertisement -spot_img
American Airlines dün 250 uçuşunu daha iptal ederek, merkez havalimanlarındaki personel sıkıntısı ve kötü hava koşulları nedeniyle bir haftalık uçuş iptallerine devam etti

Havayolu, pazar günü bin 58 uçuşu iptal ettiğini ve bunun cuma ve cumartesi günkü iptal sayısının iki katı olduğunu açıkladı.

Dört günlük süre içinde, ana hat uçuşlarının yaklaşık yüzde 10’u iptal edildi ve on binlerce yolcu mahsur kaldı.

American Airlines COO’su David Seymour, bir şirket notunda, büyük şehirlerdeki kötü hava koşullarının, ekipleri pozisyon dışında bırakmasının ardından, mürettebata program kesinliği sağlamak için uçuşları iptal ettiğini söyledi. 

Havayolu ayrıca, bin 800 uçuş görevlisinin Kovid-19 salgını nedeniyle, izin verilen sürenin ardından işe döndüğünü belirtti. 

Birçok havayolu, pandemi geçen yıl hava yolculuğunu durdurduktan sonra, yeni çalışanları işe almak ve eski personeli tutmak için çabalıyor. Şirketler, pandemi krizinde maliyetleri düşürmek için personel satın alma, erken emeklilik paketleri ve ücretsiz izin teklif etti. 

Haberde ayrıca, rakip Southwest Airlines’ın, hava ve hava trafik kontrol sorunları nedeniyle, üç hafta önce 2 binden fazla uçuşu iptal ettiği ve bunun havayoluna yaklaşık 75 milyon dolara mal olduğu bilgisi yer aldı. 

American Airlines Pilot Birliği Sözcüsü Yüzbaşı Dennis Tiller, geçen ay yaptığı açıklamada, sendikasının, havayolunun Şükran Günü ve Noel tatili dalgalanma dönemlerini yönetmesiyle ilgilendiğini söyledi. 

Tiller, “Bu uçuşların yapılmasını istiyoruz, ancak yerine gerçekleşemeyecek seferler için bilet satılmasını istemiyoruz” dedi.

Kaynak: CNN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img