- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDSon Dakika! Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden zirvesine ilişkin açıklama: Yapıcı ilişkileri sürdürmek istiyoruz

Son Dakika! Beyaz Saray’dan Erdoğan-Biden zirvesine ilişkin açıklama: Yapıcı ilişkileri sürdürmek istiyoruz

- Advertisement -spot_img
Son dakika! Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki kritik zirveye ilişkin açıklama geldi. 20 dakika planlanmasına rağmen 1 saat 10 dakika süren görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Yapıcı ilişkileri sürdürmek istiyoruz. Türkiye önemli bir savunma ortağı ve NATO müttefiği” ifadeleri yer aldı.

G-20 Liderler Zirvesi için Roma’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki kritik zirve sona erdi. 20 dakika olarak planlanan ancak 1 saat 10 dakika süren zirvenin gayet olumlu bir havada geçtiği bildirildi.

ERDOĞAN, AKŞAM SAATLERİNDE DETAYLARI PAYLAŞACAK

Türkiye’nin savunma alanındaki adımları, ekonomik ilişkiler ve F-35 konusunun da gündeme geldiği toplantıyla ilgili detayların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından akşam saatlerinde paylaşılacağı ifade edildi. Öte yandan dünyanın gözü çevirdiği zirveyle ilgili Beyaz Saray’dan da bir açıklama yapıldı.

“BIDEN İŞBİRLİĞİ ALANLARINI GENİŞLETME ARZUSUNUN ALTINI ÇİZDİ”

Türkiye’nin önemli bir savunma ortağı ve NATO müttefiği olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Biden, yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarını genişletme ve fikir ayrılıklarını etkin bir şekilde yönetme arzusunun altını çizdi” denildi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img