- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’deki hayvanat bahçelerinde corona virüs alarmı

ABD’deki hayvanat bahçelerinde corona virüs alarmı

- Advertisement -spot_img

ABD genelinde iki ayrı hayvanat bahçesinde yaşayan birden fazla aslan grubunun Covid-19’un Delta varyantı için pozitif test edildiği açıklandı. Colorado eyaletinde yer alan Denver Hayvanat Bahçesi’nde 11 Afrika aslanı ve Utah eyaletindeki 4 aslanın öksürme, hapşırma ve bitkinlik dahil olmak üzere çeşitli Covid-19 semptomları yaşadığı gözlemlendi.

ABD’de, Denver Hayvanat Bahçesi’ndeki tümü 1 ile 9 yaşları arasında olan 11 aslan, burun sürüntüleriyle test edildi.  ABD Tarım Bakanlığı Ulusal Veterinerlik Hizmetleri Laboratuvarları tarafından Covid-19’un Delta varyantına yakalandıkları doğrulandı.

Hayvanat bahçesinin yaşam bilimlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Brian Aucone, “Ülke genelindeki hayvanat bahçelerinde Covid-19’a yakalanan çok sayıda büyük kedi oldu, bunlara iki kaplanımız Yuri ve Nikita da dahil. 

Neyse ki, büyük çoğunluk tamamen iyileşti ve iyi tarafı, hayvanlarımızı tedavi etmek için yararlanabileceğimiz yerleşik bir bilgi tabanı var. Büyük kedilerindeki Covid-19 vakalarını tedavi eden diğer hayvanat bahçeleriyle temas halindeyiz” dedi. 

Virüse nasıl yakalandıkları bilinmiyor

Hogle Hayvanat Bahçesi ise beş Afrika aslanından dördünün pozitif test etmesi nedeniyle aslan popülasyonunda küçük bir Covid-19 salgınıyla uğraşıyor. Hayvanat bahçesi yetkilileri, aslanların virüsü nasıl kaptığını bilmediklerini söyledi.

Kurumdan yapılan açıklamada,  “UHZ personelinin, hayvanların ve ziyaretçilerin sağlığı ve güvenliği birincil endişemiz olmaya devam ediyor. Sıkı bir hayvan bakımı Covid-19 güvenlik planı oluşturduk” denildi.

Yeterli çalışma yapılmadı

Öte yandan, Cornell Üniversitesi Veterinerlik Koleji’ne göre, büyük kediler Covid-19’a hafif duyarlı görünüyor. Ancak, hastalığın aslan ve kaplanlarda nasıl seyrettiğine dair çalışmalar hala yetersiz. 

Temmuz ayında yapılan bir araştırma, ev kedilerinin corona virüs enfeksiyonuna köpeklerden daha duyarlı olduğunu buldu.

Temmuz ayında, ABD Tarım Bakanlığı tarafından yapılan farklı bir çalışmada ise, Michigan’daki  at kuyruklu geyik popülasyonun yarısından fazlasında Covid-19 teşhis edildiği bildirildi. Uzmanlar, corona virüsün hayvanlar arasında yayılarak mutasyona uğramasından endişe ediyor.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img