- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD futboluna Türk kadını eli değdi

ABD futboluna Türk kadını eli değdi

- Advertisement -spot_img

Chicago House Athletic Club, Amerika tarihinde ilk defa bir kadın antrenörü transfer etti. Türkiye’den Chicago’ya gerçekleşen bu tarihi transfer Duygu Erdoğan’ın, hem Türk olması hem de bir kadın olması açısından çok önemli bir başarı.

Chicago House Athletic Club, Cuma günü, Duygu Erdoğan’ın yardımcı antrenör olarak işe alındığını duyurdu.

Erdoğan, Ulusal Bağımsız Futbol Birliği’nin ilk kadın antrenörü oldu ve şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde erkekler profesyonel futbolunda tek kadın antrenör.

Chicago House yönetici ortağı, başkanı ve CEO’su Peter Wilt yaptığı açıklamada, “Koç Brown’un; Duygu’yu Guillermo, Trevor, Matt ve Braden’e katarak çalışanlarının çeşitliliğine katkıda bulunduğu için çok heyecanlıyım. Tesadüfen Forward Madison’da Amerika gezisi sırasında tanıştığım Duygu ile, koçu, iki yıl önce New York Red Bulls’ta tanıştırdım. Ocak ayında başlayan göçmenlik sürecinin tamamlanması biraz zaman aldı ama beklemeye değdi. Duygu’nun Türkiye ve Almanya’daki erkek takımlarına koçluk deneyimi, koç ve Chicago House’a değerli bir bakış açısı kazandıracak.” dedi.

33 yaşındaki Erdoğan’ın, antrenörlük deneyimi oldukça fazla:

2016-2018 yılları arasında Almanya Rot Weiß Oberhausen Kulübü’nde yardımcı antrenörlük yaptı. 2010-2016 yılları arasında Almanya SG Wattenscheid 09 Futbol Kulübü, Türkiye Elazığspor Futbol Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü Kız Futbol Takımları dahil olmak üzere, Türkiye ve Almanya’da beş takımda yardımcı antrenör olarak görev yaptı. Erdoğan aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü Kız Futbol Takımının kurucularından biri.

Profesyonel olarak futbol antrenörlüğü yapmadan önce, 2011-2012 yılları arasında İstanbul Zeytinburnu Ziya Gökalp İlköğretim Okulu’nda beden eğitimi öğretmenliği yapan Erdoğan, 2008-2010 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde Genç Futbol Takım Antrenörlüğü yaptı.

Erdoğan ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Yardım Sertifikası, Türkiye Futbol Federasyonu Zorunlu Evrim Seminerleri Sertifikası, Türkiye Futbol Federasyonu A Lisansı, Türkiye Futbol Federasyonu Zorunlu Evrim Seminerleri Sertifikası ve İstanbul Üniversitesi Pedagojik Formasyon Sertifikası gibi birçok sertifikaya sahip. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Rise Okulu ve U.S.A. Livcon the International Institute For Training & Consulting’de seminer ve programlara katıldı.

Erdoğan, “Burada bulunmamın sebebi Peter Wilt’in zihniyeti ve futbola bakış açısı, futbol sevgisi bu kadar insanı bir araya getirdi. Ayrıca Koç Brown’ın, bir koç olarak karakteri nedeniyle buradayım. Koç, ekibine karşı çok hevesli ve çok destekleyici. O büyük bir lider. Bu zihniyeti ve karakteri benimsediğim için buradayım.” sözleriyle duygularını ifade etti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img