- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBaşkent Washington DC'deki kediler sayılarak bir ilke imza atıldı

Başkent Washington DC’deki kediler sayılarak bir ilke imza atıldı

- Advertisement -spot_img

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington DC’deki kediler sayılarak bir ilke imza atıldı. DC Cat Count (DC Kedi Sayımı) projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyet ülkede bu açıdan türünün ilk örneği olma özelliği taşıyor.  Üç yıllık bir çabanın ürünü olan DC Cat Count, hayvan hakları savunucuları, çevreciler ve bilim insanlarının çabasıyla gerçekleştirildi

DC Cat Count projesinde yer alan biyolog Tyler Flockhart, Amerika’nın başkentinde yaklaşık 200 bin kedi olduğunun ve bunların yaklaşık yarısının kapalı alanlarda yaşadığının saptandığını ifade etti.  Flockhart kedilerin geri kalan yarısının açık alanlara sınırlı veya sınırsız erişimi olan sahipli kedileri, sokak kedilerini ve kabaca 3 veya 4 bin civarında yabani kediyi içerdiğini belirtti. 

DCist’in bildirdiğine göre araştırma kapsamında elde edilen veriler yaş grupları dağılımına göre en çok 40 yaş üstü kişilerin kedi sahibi olduğunu gösteriyor. 

Öte yandan Flockhart vahşi kedilere ve kentsel ortamlara dair şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın herhangi bir yerinde bu yoğunlukta başka bir vahşi memeli, başka bir vahşi etobur bulabileceğinizi sanmıyorum. Bence bu kadar küçük bir yerde bu kadar çok kediye sahip olabilmemiz gerçekten ilginç.”

Proje, açık alanlarda yaşayan kedilerin yaban hayatına ve peyzaja etkisi konusunda anlaşmazlık yaşayan grupları bir araya getirdi. 

Kaynak: ABDPOST

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img