- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDCalifornialı ailenin aşırı sıcaktan öldüğü açıklandı

Californialı ailenin aşırı sıcaktan öldüğü açıklandı

- Advertisement -spot_img
Polis yetkilileri, Merced Nehri yakınlarındaki bir yürüyüş parkurunda ölü bulunan Kuzey Kaliforniyalı ailenin aşırı sıcaktan ve susuzluktan öldüğünü bildirdi

Associated Press’in haberine göre, perşembe günü açıklama yapan yetkililer, ailenin, hava sıcaklığının 43 derece olduğu ağustos ayında, içme sularının tükenmesi sonucu hayatlarını kaybettiklerinin belirlendiğini açıkladı.

Jonathan Gerrish, eşi Ellen Chung, 1 yaşındaki kızları Aurelia “Miju” Chung-Gerrish ve köpekleri Oski’nin ölümleri, araştırmacıları şaşkına çevirdi. Olayı 30 uzman araştırdı.

Uzmanlar, cinayet, yıldırım çarpması, zehirlenme, yasadışı uyuşturucu ve intihar gibi nedenleri titizlikle gözden geçirerek eledi

Perşembe günü, Mariposa İlçesi Şerif Jeremy Briese, müfettişlerin, ailenin sıcak ve nemli havaya maruz kaldıktan sonra, vücut ısılarının tehlikeli derecede yükselmesi nedeniyle ortaya çıkan hipertermiden öldüğü sonucuna vardıklarını söyledi.

Sekiz yaşındaki çoban köpeğini neyin öldürdüğü belli değil. Ancak Briese, kanıtların köpeğin, muhtemelen ısıyla ilgili sorunlardan öldüğünü gösterdiğini söyleyerek, “Bu, sıcak hava nedeniyle talihsiz ve trajik bir olay” dedi.

Briese açıklamada, “45 yaşındaki Gerrish’i, deneyimli bir yürüyüşçü. Aile ve köpekleri yürüyüşe 15 Ağustos’ta sabah 8 sularında çıktı. O saatlerde hava sıcaklığı yaklaşık 23 dereceydi. Ancak ilerleyen saatlerde sıcaklık hızla yükseldi. Savage Lundy Trail olarak bilinen bölgeye ulaştıklarında sıcaklık 43 dereceye ulaşmıştı” diye konuştu.

Aile, iki gün sonra, akrabalarının kayıp olduğunu bildirdikten sonra bulundu. Yanlarında 2,5 litrelik boş bir su kabı vardı. Yolun bir kısmı, su testlerinin, mavi-yeşil algler tarafından üretilen ölümcül bir toksin olan Anatoksin A ile kontamine olduğunu gösterdiği Merced Nehri boyunca uzanıyordu.

Bu durum, Arazi Yönetimi Bürosu’nun, Briceburg ve Bagby kasabaları arasındaki 45 kilometre boyunca kamp alanlarını ve rekreasyon alanlarını kapatmasına neden oldu. Ancak Briese perşembe günü, ailenin nehir suyundan içtiğine dair bir kanıt bulunmadığını söyledi.

Şerif ofisinin kamu bilgilendirme görevlisi Kristie Mitchell, Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında adı açıklanmayan aile üyelerinden bir açıklama okudu.

Mitchell tarafından okunan açıklamaya göre akrabalar, “Bazı sorular yanıtlandı ve bu bilgiyi duruma alışmak için kullanacağız. Kalbimiz Jonathan, Ellen, Miju ve tabii ki Oski’nin güzel hayatlarını asla unutmayacak. Nereye gidersek gidelim bizimle kalacaklar” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img