- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDGreen Card başvuruları bugün başlıyor

Green Card başvuruları bugün başlıyor

- Advertisement -spot_img
Amerika Birleşik Devletleri‘nde süresiz yaşama ve çalışma hakkı veren geçici bir kimlik belgesi olan Green Card’ın 2021 başvuruları bugün başlıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin ülke sınırları içinde nüfus çeşitliliğini sağlamak için her yıl kalıcı göçmen vizesi (Green Card/ Yeşil Kart) kurası ile ABD’ye göçün az olduğu ülkelerin vatandaşlarına ABD’de ikamet hakkı tanıyor. 2021 yılında  Green Card çekilişine yönelik başvurular bugün başlayacak.

Bu çekilişte dünya genelinde 50 bin kişi Green Card sahibi olacak. Çekilişin son başvuru tarihi ise daha sonra açıklanacak.

Kimler başvurabilir?

Green Card’a herkes başvurabilir ancak Amerika başvuruda bulunanların lise veya dengi bir okuldan mezun olmasını şart koşuyor.  Öte yandan Green Card başvurusunda bulunan kişilerin son 5 yıl içerisinde uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olması da gerekiyor.

Green Card başvurusu nasıl yapılır?

Green Card başvuruları www.dvlottery.state.gov   sitesine online olarak yapılıyor.  Başvuru için herhangi bir ücret ödenmesi gerekmezken, ABD Dışişleri Bakanlığı web sitesinde oluşabilecek yoğunluğa karşı başvuruların olabildiğince erken yapılmasını tavsiye ediyor.

Aynı kişi sadece bir kere Yeşil kart başvurusu yapabiliyor. Eğer aynı kişi adına birden fazla başvuru yapılmışsa kişinin tüm başvuruları geçersiz kabul ediliyor.

Başvuruda,  başvuru sahibinin kimlik bilgileri, vatandaşı olunan ülkeye ilişkin bilgiler ve varsa eş ve çocuklara dair bilgiler isteniyor. Ayrıca başvuruda kullanılacak fotoğraf da sitede talep edilen özelliklere uygun olarak yüklenmelidir.

Sonuçlar ne zaman belli oluyor?

Amerika Green Card başvurusunda bulunan kişiler kurayı kazanıp kazanmadıklarını yine www. dvlottery.state.gov web sitesinden öğrenebilecekler. Sonuçların mayıs ayından itibaren açıklanması bekleniyor.

Başvuru sahipleri başvuru yaptıkları sırada kendilerine verilen başvuru onay numarası ile sonuçları öğrenebilecekler.

Green Card başvurusu yapan kişiler, kurayı kazandıkları takdirde vize işlemleri ve göçmen vizesi görüşmeleri konularında gerekli bilgileri de yalnızca bu web sitesinden öğrenebilirler.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img