- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBiden: 400 bin doların altında kazananlardan vergi alınmayacak

Biden: 400 bin doların altında kazananlardan vergi alınmayacak

- Advertisement -spot_img

ABD’de vergi reformu tartışmaları had safhaya ulaştı. Başkan Biden, göreve geldiğinden bu yana ara ara sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı yineledi “400 bin doların altında kazananlardan vergi alınmayacak” dedi

Geçtiğimiz günlerde Başkan Joe Biden’in kabinesinde Ticaret Bakanı olarak görev alan Gina Raimondo’nun “Öğretmenlerin ve tesisatçıların en zengin Amerikalılardan daha yüksek vergi oranı ödemesi doğru değil” diyerek tepki gösterdiği vergilerle ilgili Biden, ara ara sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı yineledi.

“400 bin doların altında kazananlardan vergi alınmayacak”

Biden göreve geldiği günden bu yana Twitter hesabından sık sık yaptığı “400 bin doların altında kazananlardan vergi alınmayacak” sözünü tekrarladı. Biden, “Build Back Better” yani “Daha iyiyi inşa et” sloganıyla hareket ettiklerini ve gündemlerinin orta sınıf olduğunu belirttiği tweetinde şu ifadelere yer verdi:

“Gündemimiz orta sınıf için vergileri azaltacak, çalışan aileler için maliyetleri düşürecek, daha fazla iş yaratacak ve ekonomik büyümeyi gelecek yıllarda sürdürecek. Ve en önemli kısım? 400 bin doların altında kazanan hiç kimse bir kuruş daha fazla vergi ödemeyecek.”

Biden’ın pazar günü attığı bu tweet kısa sürede binlerce beğeni ve yorum aldı.

Biden’ın bu paylaşımı ilk değil. Biden daha önce Twitter’de yaptığı paylaşımda “Vergi yasamızda adaleti yeniden sağlamamız gerekiyor” diyerek bu konuya eğildiklerini ifade etmişti. Biden 10 gün önce de “Planım çok açık: Yılda 400 bin doların altında kazanan hiç kimseden vergi almayacağız. Vergilerinin arttığını sadece yılda 400 bin  dolardan fazla kazanan şirketler ve insanlar görecek” paylaşımı ile ciddi bir reform sürecine girileceğine işaret etmişti.

Amerika’da şu anda tesisatçı ya da öğretmen gibi belirli düzeyde kazançları olanlar en zenginlerden daha fazla vergi ödüyor. Bu durumu geçen günlerde Başkan Biden’in kabinesinde Ticaret Bakanı olarak görev alan Gina Raimondo da sosyal medya paylaşımıyla eleştirmişti. Raimondo “ABD vergi kodu bozuldu. Öğretmenlerin ve tesisatçıların en zengin Amerikalılardan daha yüksek vergi oranı ödemesi doğru değil” ifadelerini kullanmıştı.

Amerikalılar şimdi Biden yönetiminin köklü bir vergi reformu yapmasını bekliyor.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img