- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDDC’deki hayvanat bahçesinde aslan ve kaplanlar Covid pozitif

DC’deki hayvanat bahçesinde aslan ve kaplanlar Covid pozitif

- Advertisement -spot_img
Washington DC’deki Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi’ndeki altı aslan ve üç kaplana yapılan testler, hayvanların COVID-19 olduğunu ortaya koydu

Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi’nden yapılan açıklamada bir Sumatra kaplanı ve iki Amur kaplanı ile birlikte bir grup Afrika aslanının dışkı örneklerine dayalı ilk testlerde hayvanların COVID-19 pozitif olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Bakıcıların dikkati ortaya çıkardı

Hayvanat bahçesi yönetimi geçen hafta sonu, hayvanların bakıcılarının birkaç aslan ve kaplanda iştah azalması, öksürme, hapşırma ve uyuşukluk gözlemlemesinden sonra testleri gerçekleştirme ihtiyacı hissetti. Testlerin sonucu ise pozitif çıktı.

Açıklamada, enfekte olmuş tüm hayvanların antibiyotiklerle tedavi edildiği belirtildi.

Öte yandan bu durumun hayvanat bahçesi ziyaretçileri için risk oluşturup oluşturmayacağı konusu da gündeme geldi. Yetkililer, “Personelimiz hayvanların dış ortamlarına erişimini yönetecek. Ayrıca hayvanlar ile ziyaretçilerimiz arasında önemli bir mesafe olacağı için de vatandaşlar açısından bir risk oluşturması söz konusu değildir” açıklaması yaptı.  

Bakıcılara da test uygulandı

Aslan ve kaplanların hastalığını gözlemleri ile teşhis eden bakıcılar da Covid testinden geçirildi ve pozitif vakaya rastlanmadı. Bu nedenle hayvanlara virüsün nasıl bulaştığı hala anlaşılamadı. Yetkililer “Enfeksiyonun asemptomatik bir taşıyıcı tarafından bulaşması mümkün olsa da, tüm hayvan bakım ve temel personelimiz, halka açık ve halka açık olmayan alanlarda kapalı alanlarda maske takmaktadır” dedi.

Hayvanat bahçesi yetkilileri, ABD’nin en eskilerinden biri olan hayvanat bahçesinde başka hiçbir hayvanın enfekte olmadığını açıkladı.

Ulusal Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların yakın zamanda Zoetis tarafından hayvanlar için özel olarak geliştirilen COVID-19 aşısını olmaya başlaması bekleniyor. 

İnsandan hayvana virüs geçebiliyor

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri hayvanların COVID-19’a neden olan virüsü insanlara yayma riskinin son derece düşük olduğunu öne sürse de, yakın temaslar da dahil olmak üzere bazı durumlarda insanlar virüsü hayvanlara bulaştırabiliyor. 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img