- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDFlorida’da aynı aileden 6 kişi Covid 19’dan öldü

Florida’da aynı aileden 6 kişi Covid 19’dan öldü

- Advertisement -spot_img
Florida’da sadece üç hafta içinde, aynı aileden 6 kişi Covid 19’dan öldü. Ölenlerin ortak özelliği, hiçbirinin aşı olmaması

Florida’da aynı aileden aşı olmamış 6 kişi, üç hafta içinde ard arda Covid 19’dan öldü.

Önce ailenin 48 yaşındaki üyesi Tyrone Moreland koronavirüsten hayatını kaybetti.  Tyrone Moreland’ın cenazesine katılan 89 yaşındaki büyükanne Lillie Mae Dukes Moreland kısa bir süre içinde virüse yakalandı. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadın ancak 24 saat dayanabildi ve o da yaşama veda etti.

Büyükannelerinden kısa bir süre sonra ise üç kuzen daha öldü. Ailenin en son kaybı 12 Eylül Pazar günü ölen 44 yaşındaki Trentarian Moreland oldu.

Aşı olmaya ikna etmek için çok uğraştı

Ailenin hayatta kalan üyesi Lisa Wilson ise, ailede yaşanan bu trajedinin kaynağını araştırıyor. İki akrabasının çalıştıkları aşevinden virüsü kapmış olabileceklerini söyleyen Wilson diğerlerinin virüsü nerede kaptığından emin olmadığını söyledi.

Haftalarca kapı kapı dolaşarak insanları aşı olmaya teşvik ettiğini söyleyen Wilson, aile üyelerini ölümlerinden önce aşı olmaları için ikna etme girişiminde başarısız olduğunun da altını çizdi.

“Neredeyse her gün aşı olmalarını söylüyordum. Bunu yapmak zorundasın diyordum ama aşı olmadılar”  dedi. 

Florida Sağlık Bakanlığı’nın haftalık COVID-19 verilerine göre, Floridalıların yüzde 65’inden fazlası aşılandı. Ölüm oranları ve virüsün yayılması, ağustostan sonra düşmeye başladı.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img