- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDLos Angeles kentinde Türk restoranına saldıran kişi suçlamaları kabul etti

Los Angeles kentinde Türk restoranına saldıran kişi suçlamaları kabul etti

- Advertisement -spot_img
ABD Adalet Bakanlığı, California eyaletinin Los Angeles kentindeki Türk restoranına 4 Kasım 2020’de düzenlenen saldırıya ilişkin yargılanan Ermeni asıllı Amerikan William Stepanyan’ın, hakkındaki suçlamaları kabul ettiğini açıkladı.

ABD Adalet Bakanlığı, Los Angeles kentindeki Türk restoranına saldırıya ilişkin yürütülen yargı süreciyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “23 yaşındaki William Stepanyan, pazartesi günü ABD Bölge Mahkemesinde sunulan bir savunma anlaşmasına göre, komplo ve nefret suçu suçlamalarını kabul etti. Önümüzdeki haftalarda ağır ceza duruşmasında suçunu kabul etmek üzere savunma yapması bekleniyor” denildi.

ABD'de Türk restoranına saldıran Ermeni asıllı şahıs, suçlamaları kabul etti

Açıklamada, Stepanyan, iki ağır suça karşı savunmasını yaptıktan sonra, federal hapishanede azami 15 yıl hapis cezasına çarptırılacağı belirtilirken Harutyun Harry Chalikyan’ın da aynı davada 26 Ekim’de yargılanacağı ancak hakkındaki bir komplo ve beş nefret suçu suçlamasını reddettiği ifade edildi.

ABD'de Türk restoranına saldıran Ermeni suçlamaları kabul etti: 15 yıl  hapis cezası

Gözaltında olan 23 yaşındaki William Stepanyan ve 27 Nisan sabahı yakalanan 23 yaşındaki Chalikyan’la ilgili hazırlanan iddianamede, sanıklara 6 suçlama yönetilmişti.

Sanıklar hakkında 5 nefret suçundan 10 yıl, planlı suç işlemekten ise 5 yıl olmak üzere on beşer yıl hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img